Bril    Computer of tablet 


Cadeaubon

Datum laatste wijziging: 13 maart 2018  |  Trefwoorden: Cadeaubon, Werkkostenregeling, WKR, Beloningscomponenten

Inhoud

  1. Oude regeling
  2. Werkkostenregeling (WKR)
  3. Naslag

Oude regeling

Belast

Cadeaubonnen zijn belast, behalve als de cadeaubon is geschonken ter gelegenheid van een feestdag.

Eindheffing

De werkgever betaalt over een cadeaubon ter gelegenheid van een feestdag tot € 70 20% eindheffing. Is de waarde meer dan € 70 dan moet de werkgever gebruik maken van de regeling voor kleine verstrekkingen. In dat geval moet de werkgever tegen het gebruteerde tabeltarief eindheffing toepassen als de waarde in het economische verkeer maximaal € 136 per verstrekking is en in totaal maximaal € 272 per jaar. Zie voor meer informatie subrubriek Eindheffing.

Niet-werknemers

Geeft de werkgever aan uitzendkrachten, gedetacheerde werknemers of een ZZP-er een cadeaubon ter gelegenheid van een feestdag, dan moet hij hiervoor een eindheffing betalen van 45% als de cadeaubon maximaal € 136 kost. Is de waarde hoger, maar maximaal € 272, dan is de eindheffing 75%.

Werkkostenregeling (WKR)

Belast of vrije ruimte

Hoewel de cadeaubon in de werkkostenregeling niet met name wordt genoemd, moet worden aangenomen dat de cadeaubon belastbaar inkomen is of ze vallen onder de vrije ruimte. Zie Werkkostenregeling, Overige kosten en voordelen in geld of natura onder forfait.

Naslag

Meer informatie is te vinden in Handboek Loonheffingen. Ga naar subrubriek Loon- en inkomstenbelasting en klik bij Handboeken Loonheffingen op het door u gewenste jaar.

Zie ook subrubriek Vouchers.

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Bril    Computer of tablet 
Bonte Bij

Zuivere koffieDe gratis versnapering voor de thuiswerker
Bestel direct   |