Leaseauto    Loon in natura 


Lidmaatschap beroepsvereniging

Datum laatste wijziging: 13 maart 2018  |  Trefwoorden: Lidmaatschap, Beroepsvereniging, Werkkostenregeling, Gerichte vrijstelling, Beloningscomponenten

Inhoud

  1. Oude regeling
  2. Werkkostenregeling
  3. Naslag

Oude regeling

Onbelast vergoeding

Het lidmaatschap van een beroepsvereniging mag de werkgever onbelast vergoeden. Dit geldt ook de vergoedingen voor het lidmaatschap en het bijwonen van vergaderingen van een vakbond. Dit geldt ook voor een vergoeding voor de inschrijving in een beroepsregister.

Werkkostenregeling

Gerichte vrijstelling

Voor inschrijving in beroepsregister, vereist voor de uitoefening van de functie, geldt een gerichte vrijstelling. Maar ook de contributie voor een beroepsvereniging, ook al is het lidmaatschap niet vereist (bijvoorbeeld de NVP), valt onder de gerichte vrijstellingen. Zie Werkkostenregeling, Gerichte vrijgestelde kosten.

Forfait

Een vergoeding van de contributie voor de vakbond valt daarentegen onder het forfait. Zie Werkkostenregeling, Overige kosten en voordelen in geld of natura onder forfait.

Naslag

Meer informatie is te vinden in Handboek Loonheffingen. Ga naar subrubriek Loon- en inkomstenbelasting en klik bij Handboeken Loonheffingen op het door u gewenste jaar.


Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Leaseauto    Loon in natura