Werkloosheid (uitkeringen)    Werkloosheid (vrijwilligerswerk) 


Werkloosheid (vakantie)

Datum laatste wijziging: 21 maart 2017  |  Trefwoorden: Werkloosheid, Vakantie, UWV

Inhoud

  1. Melding aan UWV
  2. Sollicitatieplicht
  3. Rechten

Melding aan UWV

Als een werknemer met een WW-uitkering vakantie wilt opnemen of gaat hij er een paar dagen tussenuit, dan moet dit aan het UWV worden doorgegeven. De vakantie moet altijd uiterlijk 1 dag voor vertrek aan UWV worden doorgegeven.

Sollicitatieplicht

Tijdens deze vakantiedagen betaalt het UWV de uitkering door, hij heeft op die dagen geen sollicitatieplicht. Gaat iemand midden in de week op vakantie of komt hij midden in de week terug van vakantie, dan heeft hij op de andere dagen van die week wel sollicitatieplicht.Rechten

Een werknemer met een WW-uitkering heeft recht op maximaal 20 vakantiedagen per kalenderjaar (van 1 januari tot en met 31 december). Dat geldt voor vakantiedagen in eigen land en in het buitenland. Weekenden en feestdagen worden niet meegeteld als vakantiedagen. Als de WW-uitkering na 1 januari van een jaar is begonnen, dan krijgt iemand in dat jaar ook minder vakantiedagen.

Neemt een werknemer meer vakantiedagen op dan waarop hij heeft, dan krijgt u over deze dagen geen uitkering. (Bron en meer informatie is te verkrijgen bij het UWV)

Meer informatie (arbeidsrecht) over vakantiedagen bij ziekte te lezen in Vakantiedagen (ziekte).

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Werkloosheid (uitkeringen)    Werkloosheid (vrijwilligerswerk)