Reisaftrek openbaar vervoer (tabellen)    Salarisnormen 30%-regeling (tabellen) 


Reisbesluit binnen- en buitenland (tabellen)

Datum laatste wijziging: 11 februari 2021  |  Trefwoorden: Tabel, Reisbesluit Binnenland, Buitenland, 2012, CAO, Rijksoverheid

Voor binnenlandse dienstreizen kunt u vanaf 1 januari 2021maximaal de volgende bedragen voor verblijfkosten gericht vrijgesteld vergoeden aan uw werknemer zonder dat er dus kostendeclaraties hoeven te worden overgelegd:

In euro’s Onbelast
Kleine uitgaven overdag 4,87
Kleine uitgaven ‘s avonds 9,74
Lunch 9,82
Avondmaaltijd 24,65
Logies 112,43
Ontbijt 11,10

Als u meer wenst te vergoeden dan deze bedragen – zonder kostendeclaraties – dan kunt u het bovenmatige deel van de vergoeding tot het loon van uw werknemer rekenen of als eindheffingsloon aanwijzen en ten laste van de vrije ruimte laten komen.

Buitenlandse dienstreizen

Vergoedingen volgens CAO Rijk paragraaf 10.3 Dienstreizen Buitenland voor buitenlandse dienstreizen zijn gericht vrijgesteld. Hierop is een uitzondering: als u de kosten van een overnachting niet aannemelijk kunt maken, mag u volgens CAO Rijk paragraaf 10.3 Dienstreizen Buitenland een vergoeding van € 11,34 geven. Deze vergoeding is niet gericht vrijgesteld. U kunt dit loon wel als eindheffingsloon aanwijzen en ten laste van de vrije ruimte laten komen.

Publicatiedatum: 7 februari 2021
 


Ga terug naar Reiskosten ambtenaren.


Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Reisaftrek openbaar vervoer (tabellen)    Salarisnormen 30%-regeling (tabellen)