Thuiswerken wordt de norm, maar wat zijn dan de regels?

vr 2 okt 2020  | Auteur: Andries Bongers  | Trefwoorden: Thuiswerkplek, Thuiswerken, Thuiswerkreglement, Thuiswerkovereenkomst, Fiscus, Belastingdienst, Kabinet, Reiskosten

Een aangescherpte maatregel is dat iedereen moet thuiswerken behalve als dat echt niet mogelijk is, vindt het kabinet. Het wordt volgens Rutte op werkplekken te druk. „Neem je verantwoordelijkheid en regel het samen”, zei de premier tijdens de persconferentie. Als er toch besmettingen op werk plaatsvinden, kunnen kantoren gesloten worden.
Regel het samen is makkelijk gezegd, want wanneer thuiswerken de norm is, wat voor maatregelen moet je als werkgever dan nemen. Wat moet je regelen en wat mag je vergoeden of beschikbaar stellen.
Er zijn nogal wat misverstanden over wat nu wel en niet onbelast mag worden verstrekt of vergoed. En hoe staat het dan met de reiskostenvergoeding?

De redactie heeft een thuiswerkovereenkomst gemaakt en een checklist voor een thuiswerkreglement.
En een beschrijving wat nu wel en niet onbelast vergoed of beschikbaar gesteld mag worden en de tegenstrijdige wijzigingen die voor 2021 gaan gelden. 
 
Lees meer...

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies:


Zuivere koffie


De gratis versnapering voor de thuiswerker! Enjoy life arrangementen.
Bestel direct   |   Geschenken