Boeken en literatuurlijst

Datum laatste wijziging: 19 mei 2023  |  Trefwoorden: , ,

Boeken

  1. Nooit meer een burn-out
  2. Pensioenoplossingen bij ontslag
  3. HR met ballen
  4. Het Tussenparadijs
  5. Wegwijs in de WIA

Wilt u een boek bestellen? Klik dan op de foto van het titelblad.

 


Afbeelding met tekst, buiten, golf, zanderig
Automatisch gegenereerde beschrijving

Nooit meer een burn-out

In drie stappen leren genieten van werk en leven

Hoofdauteur: Anita Roelands

Hoofduitgeverij: Swp, Uitgeverij B.V.

Hondsmoe, angstig, trillerig, hyperactief. Vage lichamelijke klachten. Herkenbaar? Het zijn tekenen van burn-out: die staat van zijn waarbij de stresshormoonbalans grondig is verstoord door langdurige roofbouw op lichaam en geest. Tijd en rust zijn belangrijke voorwaarden voor een begin van herstel. Maar alleen met gerichte actie kom je er werkelijk bovenop.

Nooit meer burn-out! beschrijft de drie stappen waarmee je je stresshormoonbalans kunt herstellen en de fysieke gevolgen de kop in kunt drukken. Daarbovenop geeft het boek handvatten om terugval en/of een nieuwe burn-out te voorkomen.


Pensioenoplossingen bij ontslag – 2e druk

Pensioenoplossingen bij ontslag

Gevolgen en mogelijkheden uitgebreid behandeld

Hoofdauteur: Dirk-Jan Plate CPC

Hoofduitgeverij: Uitgeverij Paris B.V.

Pensioen is een belangrijk onderdeel van het totale arbeidsvoorwaardenpakket. Toch krijgen bij een individueel ontslag of reorganisatie de gevolgen en mogelijkheden voor het pensioen weinig aandacht. Vragen als ‘Wat zijn de gevolgen, mocht er geen actie worden ondernomen?’ en ‘Welke voordelen kunnen er worden behaald als er juist wel tot actie wordt overgegaan?’, worden in dit boek beantwoord.

De antwoorden houden rekening met alle rechtsgebieden en zijn uitvoerig onderbouwd met de bijbehorende wetsartikelen, literatuur en jurisprudentie. Ondersteund met een groot aantal praktijkvoorbeelden, bieden de informatie en de besproken oplossingsconstructies een handelingsperspectief voor de ontslagpraktijk.


HR met ballen

HR met ballen

DOEI PERSONEELSKOSTEN.
HALLO MENSELIJK KAPITAAL

Hoofdauteur: Bob Zeegers

Hoofduitgeverij: Uitgeverij Van Duuren

Als HR-professional word je vaak straal genegeerd door het management. Omzet en winst zijn steeds weer belangrijker dan investeren in medewerkers.
En dat terwijl je echt alles geeft: je neemt geen lunchpauze en eet achter je bureau, je hebt nauwelijks nog tijd voor een goed gesprek met medewerkers en vraagt je steeds vaker af waarom je eigenlijk in HR bent gaan werken.
Wat zou er gebeuren als HR met een gele markeerstift wel bovenaan de MT-agenda staat? Als jij met supersimpele gesprekstechnieken adviezen geeft waar de oogjes van je management van gaan glimmen, en je weer alle tijd hebt om aan de slag te gaan met belangrijke HR-thema’s?
In dit boek geeft HR-expert Bob Zeegers je de negen succesformules voor HR met ballen, waarmee je het MT overtuigt om te investeren in menselijk kapitaal.


Ware liefde dodelijke haat Doornwater

Het Tussenparadijs

Hoofdauteur: Arend Smits

Hoofduitgeverij: Uitgeverij Doornwater

‘Het Tussenparadijs’ vertelt het verhaal van Allart Wessels die, geveld door een burn-out, de draad van het leven weer tracht op te pakken. Hij besteedt zijn vrije tijd aan het schrijven van een boek over zijn familie.

Een vliegramp, een weggelopen zus, een verdwenen oom.

Allart is zich maar al te goed bewust van de kruizen die hij met zich meedraagt. Desondanks heeft het schrijven een heilzame werking op zijn burn-out.

Totdat Allart verder graaft.

Nieuwsgierig geworden naar een onbekend verleden gaat hij op onderzoek uit. Gesprekken met zijn pleegouders, met een ex-rechercheur en met zijn voormalige buurmeisje Evelien brengen hem op een onverwacht spoor. Gebeurtenissen die nauwer met elkaar in verband staan dan Allart ooit heeft geweten. De familiegeschiedenis, die vooral zijn eigen geschiedenis blijkt te zijn, krijgt hem zo in de greep dat Allart vrijwel ongemerkt afglijdt richting het dal waaruit hij eerder omhoog geklommen was.


Wegwijs in de WIA


Hoofdauteur: Nicoline van Klaveren

Hoofduitgeverij: Uitgevers Overig

Wegwijs in de WIA

Is een medewerker twee jaar arbeidsongeschikt, dan moet een WIA-aanvraag ingediend worden. Naast een onzekere gezondheidssituatie kan dit veel stress, angst en onrust veroorzaken. Zeker omdat een medewerker dit grotendeels zelf uit moet zoeken hoe het werkt.  Maar ook de HR-professional van de werkgever kan daarbij goed helpen.

Heb je echter geen idee wat je hierbij te wachten staat dan neemt dit boek je stap voor stap mee in de wereld van de WIA, op een manier die je het kunt begrijpen en zodat je weet wat er verwacht kan worden.

Je krijgt concrete antwoorden op belangrijke vragen zoals:
  • Hoe vraag je een WIA-uitkering aan?
  • Hoe lang heb je recht op een WIA-uitkering?
  • Hoe weet je of je moet solliciteren?
  • Hoe zit het met de financiële gevolgen van een WIA-uitkering?
  • Hoe gaat het als je weer gaat werken?

Nicoline vertelt je alles over de WIA, vanaf het moment dat je de WIA-aanvraag indient tot de beslissing over het wel of niet krijgen van een WIA-uitkering. Ook lees je hoe het arbeidsongeschiktheidspercentage tot stand komt en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Nicoline van Klaveren is arbeidsdeskundige, WIA-casemanager en bekend als de WIA-expert. Door haar uitgebreide kennis van de Wet WIA weet ze precies hoe een WIA-beoordeling eraan toe gaat.

 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen: Cursussen, vakliteratuur e.d.