Werving & selectie

Datum laatste wijziging: 13 april 2018  |  Trefwoorden: , , , , , ,

Werving en selectie, ook wel recruitment genoemd, verwijst naar het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk, in lijn met de strategie en doelstellingen van een organisatie of onderneming. Het is onderdeel van het personeelsbeleid van een onderneming of openbare dienst dat soms wordt uitbesteed aan dienstverleners of overheden actief in arbeidsbemiddeling.

Een organisatie staat door vertrek en pensionering voor het probleem nieuwe werknemers aan te trekken. In plaats van in paniek een advertentie te plaatsen en/of een headhunter per direct een opdracht te geven, is het belangrijk op systematische wijze een aantal stappen te zetten.

In onderstaande rubrieken beschrijven we het traject 'instroom' van het begin tot aan het einde. De informatie is algemeen en globaal, een eerste kennismaking met het onderwerp. In aantal subrubrieken zal je verwijzingen aantreffen naar meer diepgang en recent nieuws.

In de verschillende subrubrieken zijn er links naar artikelen binnen HR-kiosk met meer uitleg en diepgang en/of (wettelijke) veranderingen. Om op te vallen, zijn de links cursief weergegeven.

Inhoudsopgave: