Personeelsreglement    Salarisadministrateur 


Prijzen

Datum laatste wijziging: 22 maart 2020  |  Trefwoorden: Winnaar, Prijs, Personeelsbeleid

Inhoud

 1. AWVN-Trofee voor vernieuwend werkgeven
 2. Beste leerbedrijf van Nederland
 3. Beste overheidsorganisatie
 4. Beste praktijkopleider
 5. Best workplace
 6. Best Managed Company (Deloitte)
 7. De Kristalprijs
 8. Driehoek 3D Trofee
 9. ESF-AWARD
 10. Exact Cloud Award 2016/2017
 11. Family Business Legacy Award
 12. Freelancer of the Year Awards
 13. Great Place to Work
 14. HRtop100 Award (P&Oactueel, HRcommunity)
 15. HR-Proffie (NVP)
 16. HR Talent of the Year Award
 17. Innovatie Award (FMN)
 18. Instituut Gak-KNAW Award
 19. Intercedent van het jaar
 20. Kroon op het Werk prijs
 21. Panteia onderzoeksprijs Gedragsbewust Beleid
 22. Randstad award Aantrekkelijkste werkgever
 23. Staffing Awards
 24. Startup van het Jaar
 25. Taalheldenprijs (Achmea)
 26. Top Employer
 27. Top Rated Workplaces
 28. Uitzendbureau van het jaar
 29. Unhappy Employee Award
 30. Vitaalste Bedrijf van Nederland
 31. Workplace Award

Tal van prijzen: Nederland kent tal van prijzen op PO / HRM-gebied of gebieden die in het verlengde liggen. We noemen er een aantal die de redactie HR-kiosk opviel, in alfabetische volgorde:

AWVN-Trofee voor vernieuwend werkgeven

Woensdag 16 oktober 2019 heeft CROW de AWVN-trofee Vernieuwend werkgeven ontvangen uit handen van Harry van de Kraats, algemeen directeur van AWVN.

Met deze trofee wil AWVN CROW waarderen voor het lef dat ze getoond heeft als werkgever om samen met haar eigen professionals zo’n belangrijke stap te maken in de vernieuwing van werkgeverschap en van de organisatie. Eerder is over het vernieuwingstraject bij CROW een artikel verschenen in Werkgeven. Lees het hier.

Beste leerbedrijf van Nederland

Een goede praktijkopleiding valt of staat met de kwaliteit van het leerbedrijf en de praktijkopleider. Met de jaarlijkse verkiezingen voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider benadrukken en waarderen het ministerie van OCW en SBB de belangrijke rol die de meer dan 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders spelen in het opleiden van mbo-studenten.

JC-Electronics uit Leek is het beste leerbedrijf 2019 van Nederland. Dat maakten minister van OCW Ingrid van Engelshoven en directievoorzitter van SBB Hannie Vlug maandag 18 november in theater Orpheus te Apeldoorn bekend.

Beste overheidsorganisatie

De prijs Beste overheidsorganisatie wordt jaarlijks door de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM) uitgereikt aan een overheidsorganisatie die zich weet te onderscheiden als een waardevolle publieke dienst. De winnaar levert een essentiële bijdrage aan de maatschappij en is een voorbeeld voor andere organisaties.

De gemeente Raalte is in de prijzen gevallen bij de verkiezing van het vakblad Binnenlands Bestuur. Het werd uitgeroepen tot de best bestuurde decentrale overheidsorganisatie van 2019. Door de stemmers wordt Raalte omschreven als een vernieuwende gemeente die op het gebied van inwonersparticipatie een voorbeeld voor andere gemeenten is. Raalte weet haar inwoners op nieuwe en creatieve wijze bij vrijwel alle beleidsonderwerpen te betrekken.

Beste praktijkopleider

Fouten maken mag. Dat is de belangrijkste boodschap die Alexander van der Doorn van Kennemer Duincamping Bakkum zijn stagiairs meegeeft. Afgelopen november werd Alexander uitgeroepen tot beste praktijkopleider van Nederland 2019.

Best Workplaces

De jaarlijkse ranking is gebaseerd op enerzijds medewerkersonderzoek (Trust Index) en een evaluatie van het werkgeversbeleid (Culture Audit). Dit jaar deden ruim 38.000 medewerkers mee aan het onderzoek. 62 organisaties voldeden aan de criteria. Zij bemachtigden hiermee de Great Places to Work-certificering én een nominatie voor Best Workplaces 2019. 36 organisaties behaalden een plek bij de Best Workplaces. Deze zeventiende editie van Best Workplaces in Nederland vond plaats in restaurant Stork in Amsterdam.

De Best Workplaces 2019 van Nederland zijn bekend! Viisi is de nieuwe nummer 1 in de categorie Best Small Workplaces. Lean Consultancy Group, coöperatie DELA en Atlassian staan - net als vorig jaar - aan de top in de respectievelijke categorieën Best Medium-, Large- en Multinational Workplaces.

Best Managed Company (Deloitte)

Deloitte’s Best Managed Companies gaat ook dit jaar weer op zoek naar de best geleide midden- en grootbedrijven van het land. Door mee te doen krijg je inzicht in wat er in jouw bedrijf goed gaat en wat er misschien beter kan. Ook interessant: je maakt kans op de titel Best Managed Company.

37 bedrijven zijn uitgeroepen tot een van de Best Managed Companies 2019. Daarbij zitten zeven nieuwkomers en elf bedrijven die al meer dan zeven jaar op rij Best Managed Company zijn, waaronder CM.com en YoungCapital.

Bedrijven blijven het waardevol vinden om hun bedrijfsvoering zorgvuldig onder de loep te laten nemen, zo bleek ook tijdens de elfde editie van Best Managed Companies. De 37 bedrijven die de titel Best Managed Company 2019 een jaar mogen voeren, zijn allemaal financieel gezonde en ambitieuze organisaties.

Redactie: een lijstje met de namen van de 37 bedrijven konden wij niet een twee drie vinden.

De Kristalprijs

De Kristalprijs komt van het ministerie EZ en gaat naar ondernemingen die het meest transparant zijn over de economische, milieu- en sociale resultaten van hun bedrijfsvoering.

Royal Schiphol Group wint de Kristalprijs 2019 voor de meest transparante verslaggeving over het financiële jaar 2018. Schiphol eindigde met haar maatschappelijke jaarverslag als hoogste op de ranglijst van de Transparantiebenchmark 2019. De jury geeft aan dat Schiphol op een heldere manier over duurzame thema’s rapporteert en daarbij ook transparant is over de verbeterpunten. De Kristalprijs wordt uitgereikt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Driehoek 3D Trofee

De Volksbank is de winnaar van de Driehoek 3D Trofee 2019-2020: dé prijs voor robuust en inhoudelijk overleg tussen de (centrale) ondernemingsraad, de raad van commissarissen/raad van toezicht en het bestuur/directie.

De jury is onder de indruk van de omslag naar ‘bankieren met de menselijke maat’ en hoe de ondernemingsraad hierbij proactief in het primaire proces van de organisatie betrokken wordt. De or speelt een rol bij zowel de strategische besluitvorming als het vormgeven van de sociale doelstellingen van de bank. Deze sociale waarden houden ook stand in hoe er met de eigen werknemers wordt omgegaan. De raad van Commissarissen ondersteunt HR bij het vormgeven van dit proces binnen de organisatie. De Volksbank N.V neemt bovendien grote stappen met betrekking tot het vergroenen van de balans.

ESF-AWARD

Het project “Jeugd werkt!” uit Den Helder is verkozen tot winnaar van de ESF AWards 2019. Dat maakte een superblije wethouder Pieter Kos woensdagmiddag bekend. “We hebben gewonnen! Supertrots op het team. Ons project Jeugd werkt! is door de jury als winnaar verkozen van de ESF awards 2019. Echt heel cool!”, aldus Kos.

Jeugd Werkt! is een Helderse aanpak waarbij de gemeente werkloze jongeren van 16 tot 27 jaar stimuleert werkervaring op te doen, aan het werk te gaan of om weer naar school te gaan. Het gaat om een groep kwetsbare jongeren die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Meestal omdat zij geen startkwalificatie hebben en/of er sprake is van een zekere problematiek of beperking. Deze methode is zo succesvol dat het nu als project mee kon doen aan de landelijke verkiezing van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Exact Cloud Award 2018/2019

De Exact Cloud Award is de jaarlijkse verkiezing voor accountants- en administratiekantoren die innovatie en samenwerking met hun klanten naar grote hoogte stuwen.

De Cloud Awards 2019 werden uitgereikt tijdens de Exact Accountancydag op 26 juni. In de spectaculaire awardshow vielen 4 kantoren in de prijzen: Accountant Vast, Van de Kamp en Van Gelder, RSW en Den Hartog en Hoogveld.

Family Business Legacy Award

Winnaar 2018 is Familie Smit. De familie Smit heeft zich gedurende 200 jaar en zeven generaties steeds opnieuw uitgevonden. Gedreven door technologische vooruitgang en vanuit intrinsiek ondernemerschap ontwikkelde de onderneming zich van handelsbedrijf in stokvis en levertraan, tot een toonaangevend partner in de leerindustrie.

Freelancer of the Year Awards

De Freelancer of the Year Awards (FOTY Awards) is een jaarlijkse zoektocht naar de beste ZZP’er van Nederland, georganiseerd door B2B-marketingbureau Victor Mundi.

David Beckett is uit meer dan tienduizend deelnemers bij de Freelancer of the Year Awards 2019 (FOTY Awards) door de expertjury tot winnaar gekozen op basis van zijn pitchvideo en geverifieerde klantreferenties. Beckett heeft sinds 2013 al 862 start-ups uit meer dan 25 landen geholpen om meer dan 211 miljoen euro aan investeringen op te halen. Daarnaast trainde hij tot nu toe bijna 12.500 professionals. “Goede ideeën hebben een stem nodig, en het pitchen ervan is een van de grootste uitdagingen voor start-ups en professionals. Ik help ze daar graag bij,” aldus de uitzinnige winnaar. Beckett heeft de Britse nationaliteit en woont al jarenlang in Nederland. Vanwege de Brexit heeft de Nederlandse overheid hem recent de Nederlandse 

Great Place to Work

Best Workplaces zijn organisaties die zowel vanuit hun organisatiecultuur als vanuit de mening van de medewerkers aantonen dat ze goede werkgevers zijn. Ieder jaar worden drie Special Awards uitgereikt aan organisaties die excelleren op bepaalde thema's uit de analyse van de organisatiecultuur.

De Best Workplaces 2019 van Nederland zijn bekend! Viisi is de nieuwe nummer 1 in de categorie Best Small Workplaces. Lean Consultancy Group, coöperatie DELA en Atlassian staan - net als vorig jaar - aan de top in de respectievelijke categorieën Best Medium-, Large- en Multinational Workplaces.

De jaarlijkse ranking is gebaseerd op enerzijds medewerkers-onderzoek (Trust Index) en een evaluatie van het werkgeversbeleid (Culture Audit). Dit jaar deden ruim 38.000 medewerkers mee aan het onderzoek. 62 organisaties voldeden aan de criteria. Zij bemachtigden hiermee de Great Places to Work-certificering én een nominatie voor Best Workplaces 2019. 36 organisaties behaalden een plek bij de Best Workplaces. Deze zeventiende editie van Best Workplaces in Nederland vond plaats in restaurant Stork in Amsterdam.

HRtop100 Award

HRtop 100 Award is een jaarlijkse prijs van P&O actueel en HRcommunity. De HRtop100 is een podium waarop HR leiders in Nederland zich laten zien. Wie is wie in de top van HR en wat is hun visie? Inspiratie en inzichten delen is de belangrijkste drijfveer. Eenmaal per jaar komen de HR leiders bij elkaar op het HRtop100 event. Wie is je favoriete HR directeur?

Martine Zeegers, VP Human Resources bij Unilever, mag zich de gelukkig winnaar HRtop100 in 2019 noemen. Zij neemt het stokje over van Yardena Shitrit, CHRO bij de Gemeente Amsterdam en winnaar van de HRtop100 Awards 2018. “Deze winnaar houdt het simpel. Stel haar gewoon een vraag. En vervolgens gaat ze dan ook echt over tot actie. Met veel lef, creativiteit en moed”.

HR-Proffie

De HR Proffie van Berenschot wordt uitgereikt aan de organisatie die in een bepaald jaar het beste HR-beleid van Nederland heeft uitgevoerd. Deze prijs onderstreept het belang van inspirerend en doeltreffend HR-beleid voor een succesvolle organisatie.

De UWV is uitgeroepen tot winnaar van de HR Proffie 2019.

HR Talent of the Year Award

Aanstormende HR-talenten verdienen een dag in de schijnwerper. Tenslotte wordt het tijd dat HR zichzelf in de kijker zet. Daarom organiseren wij het HR Talent Event. Een (gratis!) middag waar studenten en starters samenkomen om te netwerken, te leren en inspiratie op te doen. Van elkaar, maar ook van door de wol geverfde HR-directeuren. Hoofdsponser is AFAS, Leusden.

Winnaars 2017: Nina Berkhof (SPO Utrecht), Merel Verzijden (Efteling), Iris Zonneveldt (Treams), Evelien Veenman (Experius), Caroline Jacobs (Duifhuizen) en Annemiek Dekker PwC).

Innovatie Award (FMN)

Een prijs van FMM. De jury kijkt naar verschillende criteria: nieuwheid, begrijpbaarheid, importantie voor de markt, investering en duurzaamheid.

Met Ben Oude NijHuis, een verpleeghuis in Rotterdam dat begin deze maand openging, heeft Hoffman Elektro gisteren de Uneto-VNI Innovatie Award 2018 gewonnen.

Instituut Gak-KNAW Award

Een nieuwe prijs in 2019. De Instituut Gak-KNAW Award is bestemd voor talentvolle onderzoekers aan het begin van hun carrière om baanbrekend onderzoek te doen op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsmarkt binnen de stimulerende omgeving* van een KNAW-instituut, doorgaans het NIDI.

* Redactie: Overbodige opmerking, iedereen weet toch dat binnen een KNAW-instituut je een stimulerende omgeving aantreft.

Onderzoekers kunnen nog tot 15 juli 2019 hun bijdrage insturen. 

Intercedent van het jaar

Intercedent van het jaar, een initiatief van ARTRA (arbeidsmarkttrainingen) is jaarlijks op zoek naar de beste intercedent van Nederland!

Er kan er maar één de winnaar zijn en dat is Simone Dekker van Tempo-Team. Simone is iemand die vol passie en lof over haar vak praat! Ze heeft een topprestatie geleverd tijdens alle rondes. Naast een mooie score in de beide voorrondes heeft ze het ontzettend goed gedaan tijdens de finale. En dit heeft geresulteerd in de felbegeerde titel Intercedent van het Jaar 2018.

Kroon op het Werk prijs

De Kroon op het Werk prijs is bestemd voor organisaties die zich positief onderscheiden in het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft tijdens het Vitality Expert Event te Bunnik de Kroon op het Werk prijs 2018 uitgereikt aan Hago Next. De Kroon op het Werk prijs is bestemd voor organisaties die zich positief onderscheiden in het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Panteia onderzoeksprijs Gedragsbewust Beleid

Rijksoverheid is winnaar 2014 van deze prijs. Betty Feenstra van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mocht de prijs van 25.000 euro in ontvangst nemen. Haar voorstel is om te onderzoeken hoe we oudere Rijksambtenaren met gedragsbewust beleid aan de slag kunnen laten gaan met hun eigen inzetbaarheid, zodat ze tot hun pensioen gezond, vitaal en gemotiveerd aan het werk blijven.

Redactie: Het is ons onbekend of de prijs na 2014 is uitgereikt.

Randstad award aantrekkelijkste werkgever

Het Randstad Employer Brand Research onderzoekt wereldwijd - in 26 landen - de aantrekkelijkheid van bedrijven. Als expert in employer branding doet Randstad uitgebreid onderzoek naar de factoren waardoor potentiële medewerkers zich aangetrokken voelen tot een organisatie.

Schiphol Group en Erasmus MC zijn op 6 april 2018 benoemd tot meest aantrekkelijke werkgevers 2018. Philips trad toe tot de Hall of Fame en is daarmee een van de twaalf meest aantrekkelijke werkgevers wereldwijd. Gescoord werd op onder andere primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, baanzekerheid en werksfeer.

Staffing Awards

De Staffing Awards worden jaarlijks op de Dag van de Flexibele Arbeid uitgereikt aan de beste organisaties uit de Nederlandse flexmarkt. De winnaars worden geselecteerd op basis van geverifieerde, online reviews, een online vragenlijst en het oordeel van een gerenommeerde jury.

Tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid op donderdag 19 januari 2017 zijn de Staffing Awards uitgereikt op basis van (a) hoofdactiviteit, (b) aantal medewerkers en (c) omzetniveau. Harvey Nash is tot eindwinnaar uitgeroepen en daarmee titelhouder van de Staffing Awards in Nederland.

Startup van het Jaar

Het Nederlandse Bloomon winnaar van de Vectrix-NextStage startup deal van het jaar verkiezing 2016 haalt $ 23 miljoen op in serie B ronde. Bloomon levert boeketten persoonlijk bij consumenten af op basis van een wekelijks of maandelijks online abonnement. Naast Nederland is Bloomon inmiddels actief alle twaalf de provincies worden deze week de

Taalheldenprijs

De Taalheldenprijs van Achmea is een aanmoedigingsprijs voor mensen die zich op bijzondere wijze inzetten om laaggeletterdheid in Nederland te voorkomen en te verminderen. De prijs is een initiatief van prinses Laurentien. Eerst worden TaalHeldenprijzen in de 12 provincies gekozen. Uit deze provinciale TaalHelden worden in januari 2018 drie landelijke TaalHelden verkozen.

De drie winnaars 2016 waren Dicky Gingnagel uit Amsterdam, Floor van Kan-Melzer uit Middelburg en Sita Goedendorp-Sliep uit Leersum.

Top Employer

Voor de zesde keer op rij mag CSU zich ‘Top Employer Nederland’ noemen. Dit wereldwijde certificaat van het Top Employers Institute wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die de allerbeste werkomgeving creëren. CSU doet dit onder meer met 'Fris in je Werk', een programma van activiteiten om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden.

Het Top Employers Institute is een onafhankelijke certificeerder en legt elk jaar het HR-beleid van toonaangevende organisaties langs de meetlat. Dit jaar certificeerde het meer dan 1500 bedrijven in 118 landen. (Bron: HR Praktijk, 8 feb. 2019)

Top Rated Workplaces

Social Deal is de beste werkgever van Nederland 2018. Dat blijkt uit het ‘Top-Rated Workplaces’-onderzoek van Indeed. Het bedrijf analyseerde duizenden reviews die voormalige en huidige medewerkers over hun werkgever achterlaten op de individuele bedrijfspagina’s op Indeed.nl.

Na Social Deal maken CoolCat en VluchtelingenWerk Nederland de top drie compleet.

Uitzendbureau van het jaar

De verkiezing is een initiatief van Q&A Research & Consultancy en CTB Flex. Brancheverenigingen ABU en NBBU ondersteunen de verkiezing en YourGift Cards is als partner verbonden. De mediapartner is Nationale Vacaturebank en het eventbureau die deze feestelijke bekendmaking organiseert, is SwissConnection. Sinds 2006 wordt de verkiezing Uitzendbureau van het Jaar georganiseerd.

Brancheverenigingen ABU en NBBU hebben besloten de verkiezing Uitzendbureau van het Jaar een andere invulling te geven. Vanwege een langere voorbereidingstijd is besloten in 2016 geen verkiezing te organiseren.

Redactie: Wanneer de verkiezing weer van start gaat is onbekend.

Unhappy Employee Award

Naast alle goedbedoelde awards tussendoor ook eens de andere kant van de medaille. Het FNV bood begin 2016 deze felbegeerde trofee (?) namens een groep boze werknemers aan de directie van Transavia. Als tegenhanger van de 'happy employee award' die Transavia altijd zelf uitreikt.

Vitaalste Bedrijf van Nederland

Op donderdag 23 november vond de uitreiking van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017 plaats, waarbij Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon de grote winnaar was. Kijk hier de sfeerimpressie terug

Workplace Award

Deze award is een onderscheiding voor kantoorgebruikers die op een vooruitstrevende manier invulling geven aan de werkplek als drijvende kracht van organisatiedoelstellingen.

VGZ heeft de Winning Workplace Award 2017 ontvangen. De inspirerende werkomgeving van VGZ legt de nadruk op vitaliteit en de beleving van de medewerkers.


Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Personeelsreglement    Salarisadministrateur