Personeelsreglement    Salarisadministrateur 


Prijzen

Datum laatste wijziging: 29 oktober 2019  |  Trefwoorden: Winnaar, Prijs, Personeelsbeleid

Inhoud

 1. AWVN-Trofee voor vernieuwend werkgeven
 2. Beste leerbedrijf van Nederland
 3. Beste overheidsorganisatie
 4. Beste werkgever (Glassdoor)
 5. Best workplace
 6. Best Managed Company (Deloitte)
 7. Business Succes Award (National Business Succes Award Instituut)
 8. Client Awards (FastFlex, LinkedIn, Postillion Hotels, Staffing MS, Ratecard)
 9. De Kristalprijs
 10. Driehoek 3D Trofee
 11. ESF-Award
 12. Exact Cloud Award 2016/2017
 13. Family Business Legacy Award
 14. FlexInnovatieFonds (PSC)
 15. Freelancer of the year
 16. Femme Tech Bedrijven Award
 17. Gezondheidsaward
 18. Great Place to Work
 19. HR Challenge (ADP en HR-Praktijk)
 20. HRtop100 Award (P&Oactueel, HRcommunity)
 21. HR-Proffie (NVP)
 22. HR Talent of the Year Award
 23. Innovatie Award (FMN)
 24. Instituut Gak-KNAW Award
 25. Intercedent van het jaar
 26. Kroon op het Werk prijs
 27. Panteia onderzoeksprijs Gedragsbewust Beleid
 28. Randstad award Aantrekkelijkste werkgever
 29. Staffing Awards
 30. Startup van het Jaar
 31. Taalheldenprijs (Achmea)
 32. Top Employer
 33. Top Rated Workplaces
 34. Uitzendbureau van het jaar
 35. Unhappy Employee Award
 36. Vitaalste Bedrijf van Nederland
 37. Workplace Award

Tal van prijzen: Nederland kent tal van prijzen op PO / HRM-gebied of gebieden die in het verlengde liggen. We noemen er een aantal die de redactie HR-kiosk opviel, in alfabetische volgorde:

AWVN-Trofee voor vernieuwend werkgeven

Woensdag 16 oktober 2019 heeft CROW de AWVN-trofee Vernieuwend werkgeven ontvangen uit handen van Harry van de Kraats, algemeen directeur van AWVN

Met deze trofee wil AWVN CROW waarderen voor het lef dat ze getoond heeft als werkgever om samen met haar eigen professionals zo’n belangrijke stap te maken in de vernieuwing van werkgeverschap en van de organisatie. Eerder is over het vernieuwingstraject bij CROW een artikel verschenen in Werkgeven. Lees het hier.

Beste leerbedrijf van Nederland

Een goede praktijkopleiding valt of staat met de kwaliteit van het leerbedrijf en de praktijkopleider. Met de jaarlijkse verkiezingen voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider benadrukken en waarderen het ministerie van OCW en SBB de belangrijke rol die de meer dan 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders spelen in het opleiden van mbo-studenten.

Noordwest Ziekenhuisgroep uit Alkmaar is het beste leerbedrijf van Nederland 2018. Dat maakten minister van OCW Ingrid van Engelshoven en duovoorzitter van SBB Ineke Dezentjé Hamming gisteren in theater Orpheus te Apeldoorn bekend.

De bekendmaking van de winnaars 2019 vindt plaats op de Dag van het mbo, op maandag 18 november in Theater Orpheus te Apeldoorn.

Beste overheidsorganisatie

De prijs Beste overheidsorganisatie wordt jaarlijks door de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM) uitgereikt aan een overheidsorganisatie die zich weet te onderscheiden als een waardevolle publieke dienst. De winnaar levert een essentiële bijdrage aan de maatschappij en is een voorbeeld voor andere organisaties.

Na uitvoerig overleg heeft de jury gekozen voor: Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), Gemeente Tilburg en ProRail. Deze organisaties gaan met elkaar de strijd aan in de finale op 19 november 2019 in de Ridderzaal van Den Haag.

Beste werkgever (Glassdoor)

Glassdoor onthulde op 6 december 2017 de jaarlijkse Top 20 Best Beoordeelde Werkgevers in Nederland. In tegenstelling tot andere werkgevers-awards is deze Top 20 uitsluitend gebaseerd op de input van degenen die er het meeste verstand van hebben: de werknemers zelf.

De Best 20 zijn: Bain & Company, TOPdesk, Onboard, Bynder, Albelli, Mendix, YoungCapital, Hilton, 2Contact, Hamilton Bright, Studentaanhuis.nl, Nederlandse Spoorwegen, Universitair Medisch Centrum Groningen, UMC Utrecht, Enexis, ZuidZorg, Cisco Systems, Vodafone, Robeco en DEEN Supermarkten.

Best Workplaces

Voor het vaststellen van de World’s Best Workplaces wordt de mening gevraagd van de medewerkers én wordt een oordeel geveld over het werkgeversbeleid. Winnaar 2018 is Salesforce geworden. Gevolgd door Hilton, Mars en Adecco Group, Cisco, Daimler Financial Services, SAS Institute Inc, Stryker en AbbVie.

Best Managed Company (Deloitte)

Deloitte’s Best Managed Companies gaat ook dit jaar weer op zoek naar de best geleide midden- en grootbedrijven van het land. Door mee te doen krijg je inzicht in wat er in jouw bedrijf goed gaat en wat er misschien beter kan. Ook interessant: je maakt kans op de titel Best Managed Company.

In 2018 mag horecaslagerij Nice to Meat uit Almere zich Best Managed Company 2017-2018 noemen. Directeur Mikel Pouw is er trots op als enige Nederlandse vleesproducent te zijn onderscheiden. “Het is fijn publiekelijk erkend te worden als kwalitatief hoogstaand bedrijf, zowel qua producten en processen als onze mensen en handelswijze”.

Business Succes Award (National Business Succes Award Instituut)

Het VARA-programma Rambam ontving een tip, aan de zogenaamde Business Succes Awards zou een luchtje zitten: het Nationale Business Succes Award Instituut (Nbsa) nomineerde bedrijven tegen betaling vooraf. Voor een aantal ondernemingen reden zich per direct terug te trekken.

Een en ander speelde in januari 2017 zich af. Niet duidelijk is of later de prijzen alsnog zijn uitgereikt.

Client Awards

Best Client Awards is een prijs voor opdrachtgevers die designers en vormgeving inzetten voor strategische doeleinden voor hun onderneming. Opdrachtgevers worden beoordeeld op professionaliteit, hun strategie, duurzaamheid en de mate van innovatie.

Winnaars 2017 zijn geworden: Royal Floraholland, Nationale Opera & Ballet en Koninklijke Mosa.

De Kristalprijs

De Kristalprijs komt van het ministerie EZ en gaat naar ondernemingen die het meest transparant zijn over de economische, milieu- en sociale resultaten van hun bedrijfsvoering.

Royal Bam Group ontving in 2017 de Kristalprijs, de hoofdprijs van de Transparantiebenchmark. De 2e plaats is voor Alliander, nummer 3 is Schiphol en nummer 4 Siemens Nederland. Snelste stijger VION Food Group werd geprezen wegens de voortrekkersrol in de vleessector, die over het algemeen erg gesloten opereert. ABN AMRO won de prijs voor het meest innovatieve jaarverslag met name door de publicatie van haar human rights report, opgesteld in lijn met het UN Guiding Principles Reporting Framework.

Driehoek 3D Trofee

Tata Steel Nederland heeft op 12 december 2018 de Driehoek 3D-Trofee gewonnen, een prijs voor de organisatie waar medezeggenschap en de raad van commissarissen of raad van toezicht en de raad van bestuur het best met elkaar samenwerken. 

Tata Steel Nederland heeft de Driehoek 3D Trofee gewonnen, een prijs voor de organisatie met robuust en inhoudelijk overleg tussen de centrale ondernemingsraad, de raad van commissarissen of raad van toezicht en het bestuur of de directie. Naast Tata Steel Nederland was ook FrieslandCampina genomineerd.

ESF-Award

'Vertel ons op welke manier de subsidie van het ESF heeft bijgedragen en waarom jouw project het verschil maakt. De vakjury let met name op enthousiasme, motivatie en op welke wijze de doelstellingen van het project zijn of worden gerealiseerd.'

Vijf projecten die gefinancierd worden door het Europees Sociaal Fonds (ESF) streden om de ESF-Award 2018. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reikte de prijs uit aan de gemeente Amsterdam voor haar Amsterdamse Aanpak Statushouders.

Exact Cloud Award 2018/2019

De Exact Cloud Award is de jaarlijkse verkiezing voor accountants- en administratiekantoren die innovatie en samenwerking met hun klanten naar grote hoogte stuwen.

De winnaars: SFAA – Winnaar Exact Cloud Award 2018/2019, Joinson & Spice - Winnaar Exact Cloud Award voor Innovatie en GetMonkeys – Winnaar Exact Cloud Award voor Samenwerking.

Family Business Legacy Award

Winnaar 2018 is Familie Smit. De familie Smit heeft zich gedurende 200 jaar en zeven generaties steeds opnieuw uitgevonden. Gedreven door technologische vooruitgang en vanuit intrinsiek ondernemerschap ontwikkelde de onderneming zich van handelsbedrijf in stokvis en levertraan, tot een toonaangevend partner in de leerindustrie.

FlexInnovatieFonds (PSC)

FlexInnovatieFonds is een initiatief van PSC, bedoeld om vernieuwing in de flexmarkt te stimuleren. We hebben een jaar pauze genomen, zegt bestuursvoorzitter Ed van Viegen. Dat was nodig om nieuwe sponsors te zoeken. In 2017 komt er weer een winnaar uit de bus.

Freelancer of the year

De Freelancer of the Year Awards (FOTY Awards) is een jaarlijkse zoektocht naar de beste ZZP’er van Nederland, georganiseerd door B2B-marketingbureau Victor Mundi.

Britt van Smeerdijk werd winnares 2018. 'Mijn bedrijf heet Booming Productions en is een online productiehuis gespecialiseerd in het creëren en produceren van online video content. Echt alleen online want ik geloof niet meer in televisie. Naast het produceren van webseries en losse video's voor merken, richt ik mij ook op YouTube Channel Management. Dit betekent dat ik YouTube kanalen voor merken en bedrijven bouw en de videostrategie erachter bedenk.'

Femme Tech Bedrijven Award

De prijs voor technische bedrijven die zich op een bijzondere manier inspannen om meer technische vakvrouwen voor hun bedrijf te werven en te behouden. Bedrijven van klein tot groot komen in aanmerking voor een Award en worden verschillend gejureerd. De strijd om de Femme Tech Awards 2015 is beslist in het voordeel van Fokker Elmo uit Hoogerheide, tbp electronics uit Dirksland en General Ledger uit Elst.

Redactie: We hebben na 2015 geen winnaars meer kunnen ontdekken.

Gezondheidsaward

De gezondheidsaward wordt sinds 2012 uitgereikt aan een organisatie in de regio Zuidoost Nederland die het thema gezondheid centraal heeft staan en het meest efficient en effectief inzet om organisatiedoelstellingen te realiseren. Winnaar 2014 is Van Houtum een familiebedrijf en de laatste zelfstandige papierfabriek in Nederland.

Redactie: Er was een bericht de award in 2017 weer uit te reiken, we hebben op internet niet de winnaar(s) nog niet kunnen ontdekken.

Great Place to Work

Best Workplaces zijn organisaties die zowel vanuit hun organisatiecultuur als vanuit de mening van de medewerkers aantonen dat ze goede werkgevers zijn. Ieder jaar worden drie Special Awards uitgereikt aan organisaties die excelleren op bepaalde thema's uit de analyse van de organisatiecultuur.

Tony's Chocolonely ontving in 2019 de prestigieuze titel Great Place to Work. Opnieuw, want 5 jaar geleden eindigde de producent van slaafvrije chocolade in deze verkiezing ook al bij de beste werkgevers van ons land.

HR Challenge 

Nederlandse HR-professionals kunnen online hun vakkennis testen en de strijd met vakgenoten aangaan. Dat is de inzet van de 'HR Challenge', een nieuw en gezamenlijk initiatief van HR- en salarisdienstverlener ADP en het vakblad HR Praktijk van WEKA business media.

De HR Challenge bestaat uit vier rondes, te weten wet- en regelgeving centraal, HR-processen, kostenbeheersing en talentmanagement. Winnaars HR Challenge 2017 zijn: 1e prijs: Marleen Vergouwe (Personeelsfunctionaris bij Wagemaker), 2e prijs: Aime Sriram-Floris (HR-manager bij Qquest) en 3e prijs: Ianthe van Grondelle (Coördinator Opleidingen en Trainingen bij Evides waterbedrijf).

HRtop100 Award

HRtop 100 Award is een jaarlijkse prijs van P&O actueel en HRcommunity. De HRtop100 is een podium waarop HR leiders in Nederland zich laten zien. Wie is wie in de top van HR en wat is hun visie? Inspiratie en inzichten delen is de belangrijkste drijfveer. Eenmaal per jaar komen de HR leiders bij elkaar op het HRtop100 event. Wie is je favoriete HR directeur?

Martine Zeegers, VP Human Resources bij Unilever, mag zich de gelukkig winnaar HRtop100 in 2019 noemen. Zij neemt het stokje over van Yardena Shitrit, CHRO bij de Gemeente Amsterdam en winnaar van de HRtop100 Awards 2018. “Deze winnaar houdt het simpel. Stel haar gewoon een vraag. En vervolgens gaat ze dan ook echt over tot actie. Met veel lef, creativiteit en moed”.

HR-Proffie

De HR Proffie van Berenschot wordt uitgereikt aan de organisatie die in een bepaald jaar het beste HR-beleid van Nederland heeft uitgevoerd. Deze prijs onderstreept het belang van inspirerend en doeltreffend HR-beleid voor een succesvolle organisatie.

De UWV is uitgeroepen tot winnaar van de HR Proffie 2019.

HR Talent of the Year Award

Aanstormende HR-talenten verdienen een dag in de schijnwerper. Tenslotte wordt het tijd dat HR zichzelf in de kijker zet.  Daarom organiseren wij het HR Talent Event. Een (gratis!) middag waar studenten en starters samenkomen om te netwerken, te leren en inspiratie op te doen. Van elkaar, maar ook van door de wol geverfde HR-directeuren. Hoofdsponser is AFAS, Leusden.

Winnaars 2017: Nina Berkhof (SPO Utrecht), Merel Verzijden (Efteling), Iris Zonneveldt (Treams), Evelien Veenman (Experius), Caroline Jacobs (Duifhuizen) en Annemiek Dekker PwC).

Innovatie Award (FMN)

Een prijs van FMM. De jury kijkt naar verschillende criteria: nieuwheid, begrijpbaarheid, importantie voor de markt, investering en duurzaamheid.

Met Ben Oude NijHuis, een verpleeghuis in Rotterdam dat begin deze maand openging, heeft Hoffman Elektro gisteren de Uneto-VNI Innovatie Award 2018 gewonnen.

Instituut Gak-KNAW Award

Een nieuwe prijs in 2019. De Instituut Gak-KNAW Award is bestemd voor talentvolle onderzoekers aan het begin van hun carrière om baanbrekend onderzoek te doen op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsmarkt binnen de stimulerende omgeving* van een KNAW-instituut, doorgaans het NIDI.

* Redactie: Overbodige opmerking, iedereen weet toch dat binnen een KNAW-instituut je een stimulerende omgeving aantreft.

Onderzoekers kunnen nog tot 15 juli 2019 hun bijdrage insturen. 

Intercedent van het jaar

Intercedent van het jaar, een initiatief van ARTRA (arbeidsmarkttrainingen) is jaarlijks op zoek naar de beste intercedent van Nederland!

Er kan er maar één de winnaar zijn en dat is Simone Dekker van Tempo-Team. Simone is iemand die vol passie en lof over haar vak praat! Ze heeft een topprestatie geleverd tijdens alle rondes. Naast een mooie score in de beide voorrondes heeft ze het ontzettend goed gedaan tijdens de finale. En dit heeft geresulteerd in de felbegeerde titel Intercedent van het Jaar 2018.

Kroon op het Werk prijs

De Kroon op het Werk prijs is bestemd voor organisaties die zich positief onderscheiden in het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft tijdens het Vitality Expert Event te Bunnik de Kroon op het Werk prijs 2018 uitgereikt aan Hago Next. De Kroon op het Werk prijs is bestemd voor organisaties die zich positief onderscheiden in het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Panteia onderzoeksprijs Gedragsbewust Beleid

Rijksoverheid is winnaar 2014 van deze prijs. Betty Feenstra van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mocht de prijs van 25.000 euro in ontvangst nemen. Haar voorstel is om te onderzoeken hoe we oudere Rijksambtenaren met gedragsbewust beleid aan de slag kunnen laten gaan met hun eigen inzetbaarheid, zodat ze tot hun pensioen gezond, vitaal en gemotiveerd aan het werk blijven.

Redactie: Het is ons onbekend of de prijs na 2014 is uitgereikt.

Randstad award aantrekkelijkste werkgever

Het Randstad Employer Brand Research onderzoekt wereldwijd - in 26 landen - de aantrekkelijkheid van bedrijven. Als expert in employer branding doet Randstad uitgebreid onderzoek naar de factoren waardoor potentiële medewerkers zich aangetrokken voelen tot een organisatie.

Schiphol Group en Erasmus MC zijn op 6 april 2018 benoemd tot meest aantrekkelijke werkgevers 2018. Philips trad toe tot de Hall of Fame en is daarmee een van de twaalf meest aantrekkelijke werkgevers wereldwijd. Gescoord werd op onder andere primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, baanzekerheid en werksfeer.

Staffing Awards

De Staffing Awards worden jaarlijks op de Dag van de Flexibele Arbeid uitgereikt aan de beste organisaties uit de Nederlandse flexmarkt. De winnaars worden geselecteerd op basis van geverifieerde, online reviews, een online vragenlijst en het oordeel van een gerenommeerde jury.

Tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid op donderdag 19 januari 2017 zijn de Staffing Awards uitgereikt op basis van (a) hoofdactiviteit, (b) aantal medewerkers en (c) omzetniveau. Harvey Nash is tot eindwinnaar uitgeroepen en daarmee titelhouder van de Staffing Awards in Nederland.

Startup van het Jaar

Het Nederlandse Bloomon winnaar van de Vectrix-NextStage startup deal van het jaar verkiezing 2016 haalt $ 23 miljoen op in serie B ronde. Bloomon levert boeketten persoonlijk bij consumenten af op basis van een wekelijks of maandelijks online abonnement. Naast Nederland is Bloomon inmiddels actief alle twaalf de provincies worden deze week de

Taalheldenprijs

De Taalheldenprijs van Achmea is een aanmoedigingsprijs voor mensen die zich op bijzondere wijze inzetten om laaggeletterdheid in Nederland te voorkomen en te verminderen. De prijs is een initiatief van prinses Laurentien. Eerst worden TaalHeldenprijzen in de 12 provincies gekozen. Uit deze provinciale TaalHelden worden in januari 2018 drie landelijke TaalHelden verkozen.

De drie winnaars 2016 waren Dicky Gingnagel uit Amsterdam, Floor van Kan-Melzer uit Middelburg en Sita Goedendorp-Sliep uit Leersum.

Top Employer

Voor de zesde keer op rij mag CSU zich ‘Top Employer Nederland’ noemen. Dit wereldwijde certificaat van het Top Employers Institute wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die de allerbeste werkomgeving creëren. CSU doet dit onder meer met 'Fris in je Werk', een programma van activiteiten om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden.

Het Top Employers Institute is een onafhankelijke certificeerder en legt elk jaar het HR-beleid van toonaangevende organisaties langs de meetlat. Dit jaar certificeerde het meer dan 1500 bedrijven in 118 landen. (Bron: HR Praktijk, 8 feb. 2019)

Top Rated Workplaces

Social Deal is de beste werkgever van Nederland 2018. Dat blijkt uit het ‘Top-Rated Workplaces’-onderzoek van Indeed. Het bedrijf analyseerde duizenden reviews die voormalige en huidige medewerkers over hun werkgever achterlaten op de individuele bedrijfspagina’s op Indeed.nl.

Na Social Deal maken CoolCat en VluchtelingenWerk Nederland de top drie compleet.

Uitzendbureau van het jaar

De verkiezing is een initiatief van Q&A Research & Consultancy en CTB Flex. Brancheverenigingen ABU en NBBU ondersteunen de verkiezing en YourGift Cards is als partner verbonden. De mediapartner is Nationale Vacaturebank en het eventbureau die deze feestelijke bekendmaking organiseert, is SwissConnection. Sinds 2006 wordt de verkiezing Uitzendbureau van het Jaar georganiseerd.

Brancheverenigingen ABU en NBBU hebben besloten de verkiezing Uitzendbureau van het Jaar een andere invulling te geven. Vanwege een langere voorbereidingstijd is besloten in 2016 geen verkiezing te organiseren.

Redactie: Wanneer de verkiezing weer van start gaat is onbekend.

Unhappy Employee Award

Naast alle goedbedoelde awards tussendoor ook eens de andere kant van de medaille. Het FNV bood begin 2016 deze felbegeerde trofee (?) namens een groep boze werknemers aan de directie van Transavia. Als tegenhanger van de 'happy employee award' die Transavia altijd zelf uitreikt.

Vitaalste Bedrijf van Nederland

Op donderdag 23 november vond de uitreiking van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017 plaats, waarbij Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon de grote winnaar was. Kijk hier de sfeerimpressie terug.

Workplace Award

Deze award is een onderscheiding voor kantoorgebruikers die op een vooruitstrevende manier invulling geven aan de werkplek als drijvende kracht van organisatiedoelstellingen.

VGZ heeft de Winning Workplace Award 2017 ontvangen. De inspirerende werkomgeving van VGZ legt de nadruk op vitaliteit en de beleving van de medewerkers.


Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Personeelsreglement    Salarisadministrateur