Personeelsreglement    Salarisadministrateur 


Prijzen

Datum laatste wijziging: 23 november 2020  |  Trefwoorden: Winnaar, Prijs, Personeelsbeleid

Inhoud

 1. AWVN-Trofee voor vernieuwend werkgeven
 2. Beste leerbedrijf van Nederland
 3. Beste overheidsorganisatie
 4. Beste praktijkopleider
 5. Best workplace
 6. Best Managed Company (Deloitte)
 7. De Kristalprijs
 8. Driehoek 3D Trofee
 9. ESF-AWARD
 10. Exact Cloud Award 2016/2017
 11. Family Business Legacy Award
 12. Freelancer of the Year Awards
 13. Great Place to Work
 14. HRtop100 Award (P&Oactueel, HRcommunity)
 15. HR-Proffie (NVP)
 16. HR Talent of the Year Award
 17. Innovatie Award (FMN)
 18. Instituut Gak-KNAW Award
 19. Intercedent van het jaar
 20. Kroon op het Werk prijs
 21. Randstad award Aantrekkelijkste werkgever
 22. SER
 23. Staffing Awards
 24. Startup van het Jaar
 25. Taalheldenprijs (Achmea)
 26. Top Employer
 27. Top Rated Workplaces
 28. Uitzendbureau van het jaar
 29. Unhappy Employee Award
 30. Vitaalste Bedrijf van Nederland
 31. Workplace Award

Tal van prijzen: Nederland kent tal van prijzen op PO / HRM-gebied of gebieden die in het verlengde liggen. We noemen er een aantal die de redactie HR-kiosk opviel, in alfabetische volgorde:

AWVN-Trofee voor vernieuwend werkgeven

Immense bouwopgave vraagt modern werkgeverschap.  De bouw- en infrasector staat voor een grote en complexe opgave: er moet veel en anders worden gebouwd. Met het oog op die opgave werkte Bouwend Nederland de afgelopen jaren aan innovatief werkgeverschap in de sector. Met succes: begin mei 2020 kreeg de brancheorganisatie de AWVN-trofee voor vernieuwend werkgeven van de Algemene Werkgeversvereniging Nederland.

Beste leerbedrijf van Nederland

NNRD is het beste Leerbedrijf van 2020. Runners-up: Tieleman Transport en Aarts Transport Ook voor de andere genomineerden waren er lovende woorden. De vakjury: “Tieleman Transport is een goed leerbedrijf, geworteld in de omgeving met aandacht voor leerlingen die elders uitvallen.

Beste overheidsorganisatie

Op donderdag 5 november is de Sociale Verzekeringsbank uitgeroepen tot ‘Beste overheidsorganisatie van het jaar 2020’. De gemeente Groningen eindigde als een van de drie finalisten. Christien Bronda, gemeentesecretaris van Groningen, woonde de ceremonie digitaal bij.

Beste praktijkopleider

Fouten maken mag. Dat is de belangrijkste boodschap die Alexander van der Doorn van Kennemer Duincamping Bakkum zijn stagiairs meegeeft. Afgelopen november werd Alexander uitgeroepen tot beste praktijkopleider van Nederland 2019.

Best Workplaces

Atlassian, DELA coöperatie, Lean Consultancy Group en Viisi zijn vandaag in diverse categorieën gekroond tot Best Workplaces van Nederland 2020. De koplopers op het gebied van employee experience zijn dezelfde als in 2019.

Voor het onderzoek van Great Place to Work werden dit jaar ruim 43.000 medewerkers uit 166 organisaties ondervraagd. Zoals ieder jaar bestaat het onderzoek enerzijds uit een medewerkersonderzoek en anderzijds uit een evaluatie van het werkgeversbeleid.

Best Managed Company (Deloitte)

Deloitte’s Best Managed Companies gaat ook dit jaar weer op zoek naar de best geleide midden- en grootbedrijven van het land. Door mee te doen krijg je inzicht in wat er in jouw bedrijf goed gaat en wat er misschien beter kan. Ook interessant: je maakt kans op de titel Best Managed Company.

37 bedrijven zijn uitgeroepen tot een van de Best Managed Companies 2019. Daarbij zitten zeven nieuwkomers en elf bedrijven die al meer dan zeven jaar op rij Best Managed Company zijn, waaronder CM.com en YoungCapital.

Bedrijven blijven het waardevol vinden om hun bedrijfsvoering zorgvuldig onder de loep te laten nemen, zo bleek ook tijdens de elfde editie van Best Managed Companies. De 37 bedrijven die de titel Best Managed Company 2019 een jaar mogen voeren, zijn allemaal financieel gezonde en ambitieuze organisaties.

De Kristalprijs

De Kristalprijs komt van het ministerie EZ en gaat naar ondernemingen die het meest transparant zijn over de economische, milieu- en sociale resultaten van hun bedrijfsvoering.

Royal Schiphol Group wint de Kristalprijs 2019 voor de meest transparante verslaggeving over het financiële jaar 2018. Schiphol eindigde met haar maatschappelijke jaarverslag als hoogste op de ranglijst van de Transparantiebenchmark 2019. De jury geeft aan dat Schiphol op een heldere manier over duurzame thema’s rapporteert en daarbij ook transparant is over de verbeterpunten. De Kristalprijs wordt uitgereikt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Driehoek 3D Trofee

De Volksbank is de winnaar van de Driehoek 3D Trofee 2019-2020: dé prijs voor robuust en inhoudelijk overleg tussen de (centrale) ondernemingsraad, de raad van commissarissen/raad van toezicht en het bestuur/directie.

De jury is onder de indruk van de omslag naar ‘bankieren met de menselijke maat’ en hoe de ondernemingsraad hierbij proactief in het primaire proces van de organisatie betrokken wordt. De or speelt een rol bij zowel de strategische besluitvorming als het vormgeven van de sociale doelstellingen van de bank. Deze sociale waarden houden ook stand in hoe er met de eigen werknemers wordt omgegaan. De raad van Commissarissen ondersteunt HR bij het vormgeven van dit proces binnen de organisatie. De Volksbank N.V neemt bovendien grote stappen met betrekking tot het vergroenen van de balans.

ESF-AWARD

Het project Weten Wat Werkt van de gemeente Utrecht en de Universiteit Utrecht wint de ESF-Award 2020 van het Europees Sociaal Fonds. Dit project onderzoekt manieren om mensen in de bijstand richting participatie of betaald werk te begeleiden.

Exact Cloud Award 2018/2019

De Exact Cloud Award is de jaarlijkse verkiezing voor accountants- en administratiekantoren die innovatie en samenwerking met hun klanten naar grote hoogte stuwen.

De Cloud Awards 2020 werden uitgereikt tijdens Exact Live – The Virtual Edition van 2 tot en met 6 november. In de virtuele accountancy sessies vielen 4 kantoren in de prijzen: ROI financials, SFAA, Sanacount en Slooten van den Bogaart.

Family Business Legacy Award

Winnaar 2018 is Familie Smit. De familie Smit heeft zich gedurende 200 jaar en zeven generaties steeds opnieuw uitgevonden. Gedreven door technologische vooruitgang en vanuit intrinsiek ondernemerschap ontwikkelde de onderneming zich van handelsbedrijf in stokvis en levertraan, tot een toonaangevend partner in de leerindustrie.

Freelancer of the Year Awards

Na een grondige selectieprocedure (jr. 2020) heeft een deskundige jury bekendgemaakt dat Lenneke Gentle, met haar bedrijf Studio Swing, zich een jaar lang Freelancer of the Year (FOTY) mag noemen. Tot beste starter werd gekozen Beate Visser (ZeelVis-IT) en Jelle Threels (schoonmaakbedrijf Jelle Threels) ging er met de publieksprijs vandoor.

Great Place to Work

Best Workplaces zijn organisaties die zowel vanuit hun organisatiecultuur als vanuit de mening van de medewerkers aantonen dat ze goede werkgevers zijn. Ieder jaar worden drie Special Awards uitgereikt aan organisaties die excelleren op bepaalde thema's uit de analyse van de organisatiecultuur.

In de ranking 2020 is Atlassian nummer 1. Atlassian is de stille kracht achter maar liefst 165.000 innoverende organisaties ter werreld. Atlassian bouwt software voor samenwerkingstools om het maximale uit elk team te halen, en wel vanuit de overtuiging dat "ieder team het potentieel heeft om geweldige dingen te doen".

HRtop100 Award

HRtop 100 Award is een jaarlijkse prijs van P&O actueel en HRcommunity. De HRtop100 is een podium waarop HR leiders in Nederland zich laten zien. Wie is wie in de top van HR en wat is hun visie? Inspiratie en inzichten delen is de belangrijkste drijfveer. Eenmaal per jaar komen de HR leiders bij elkaar op het HRtop100 event. Wie is je favoriete HR directeur?

Martine Zeegers, VP Human Resources bij Unilever, mag zich de gelukkig winnaar HRtop100 in 2019 noemen. Zij neemt het stokje over van Yardena Shitrit, CHRO bij de Gemeente Amsterdam en winnaar van de HRtop100 Awards 2018. “Deze winnaar houdt het simpel. Stel haar gewoon een vraag. En vervolgens gaat ze dan ook echt over tot actie. Met veel lef, creativiteit en moed”.

HR-Proffie

De HR Proffie van Berenschot wordt uitgereikt aan de organisatie die in een bepaald jaar het beste HR-beleid van Nederland heeft uitgevoerd. Deze prijs onderstreept het belang van inspirerend en doeltreffend HR-beleid voor een succesvolle organisatie.

De vakjury van de HR Proffie heeft woensdag 4 november 2020 Vanderlande uitgeroepen tot winnaar van deze prestigieuze HR-prijs. Dit jaar stond de prijs in het teken van Leading Edge, Employee Experience: met HR-strategie en HR-activiteiten goed inspelen op snel veranderende omstandigheden. De jury toonde zich onder de indruk van de visie, implementatie en bewijskracht binnen Vanderlande. ‘Het concept is voelbaar door de hele organisatie’ aldus de jury.

HR Talent of the Year Award

Aanstormende HR-talenten verdienen een dag in de schijnwerper. Tenslotte wordt het tijd dat HR zichzelf in de kijker zet. Daarom organiseren wij het HR Talent Event. Een (gratis!) middag waar studenten en starters samenkomen om te netwerken, te leren en inspiratie op te doen. Van elkaar, maar ook van door de wol geverfde HR-directeuren. Hoofdsponser is AFAS, Leusden.

Innovatie Award (FMN)

Op de derde dag van Interclean (2020) Amsterdam Online zijn de winnaars van de Amsterdam Innovation Award en bezoekerskeuze bekend gemaakt. Vloerreinigingsrobot Leobot is de algemene winnaar. TORK Virtual Reality Clean Hands Training is de bezoekerskeuze.

Instituut Gak-KNAW Award

Een nieuwe prijs in 2019. De Instituut Gak-KNAW Award is bestemd voor talentvolle onderzoekers aan het begin van hun carrière om baanbrekend onderzoek te doen op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsmarkt binnen de stimulerende omgeving van een KNAW-instituut, doorgaans het NIDI.

Onderzoekers kunnen nog tot 15 juli 2019 hun bijdrage insturen.

Intercedent van het jaar

Intercedent van het jaar, een initiatief van ARTRA (arbeidsmarkttrainingen) is jaarlijks op zoek naar de beste intercedent van Nederland!

Er kan er maar één de winnaar zijn en dat is Simone Dekker van Tempo-Team. Simone is iemand die vol passie en lof over haar vak praat! Ze heeft een topprestatie geleverd tijdens alle rondes. Naast een mooie score in de beide voorrondes heeft ze het ontzettend goed gedaan tijdens de finale. En dit heeft geresulteerd in de felbegeerde titel Intercedent van het Jaar 2018.

Kroon op het Werk prijs

De Kroon op het Werk prijs is bestemd voor organisaties die zich positief onderscheiden in het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Joke Storm, voorzitter van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid heeft op 27 september 2019 tijdens het Vitality Event de 19e Kroon op Werk prijs uitgereikt aan de Kennemer Duincampings. De prijs is bestemd voor organisaties die uitblinken in het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Randstad award aantrekkelijkste werkgever

Het Randstad Employer Brand Research onderzoekt wereldwijd - in 26 landen - de aantrekkelijkheid van bedrijven. Als expert in employer branding doet Randstad uitgebreid onderzoek naar de factoren waardoor potentiële medewerkers zich aangetrokken voelen tot een organisatie.

Op 14 mei 2020 kreeg Janssen Pharmaceutica de Randstad Award voor Meest Aantrekkelijke Werkgever van het Decennium.

SER

Zuyderland heeft in 2020 de Driehoek 3D Trofee gewonnen, de prijs voor de organisatie met robuust en inhoudelijk overleg tussen de (centrale) ondernemingsraad, de raad van commissarissen en het bestuur of de directie.

Staffing Awards

De Staffing Awards worden jaarlijks op de Dag van de Flexibele Arbeid uitgereikt aan de beste organisaties uit de Nederlandse flexmarkt. De winnaars worden geselecteerd op basis van geverifieerde, online reviews, een online vragenlijst en het oordeel van een gerenommeerde jury.

Tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid op donderdag 19 januari 2017 zijn de Staffing Awards uitgereikt op basis van (a) hoofdactiviteit, (b) aantal medewerkers en (c) omzetniveau. Harvey Nash is tot eindwinnaar uitgeroepen en daarmee titelhouder van de Staffing Awards in Nederland.

Startup van het Jaar

Het Nederlandse Bloomon winnaar van de Vectrix-NextStage startup deal van het jaar verkiezing 2016 haalt $ 23 miljoen op in serie B ronde. Bloomon levert boeketten persoonlijk bij consumenten af op basis van een wekelijks of maandelijks online abonnement. Naast Nederland is Bloomon inmiddels actief alle twaalf de provincies worden deze week de

Taalheldenprijs

De Taalheldenprijs van Achmea is een aanmoedigingsprijs voor mensen die zich op bijzondere wijze inzetten om laaggeletterdheid in Nederland te voorkomen en te verminderen. De prijs is een initiatief van prinses Laurentien. Eerst worden TaalHeldenprijzen in de 12 provincies gekozen. Uit deze provinciale TaalHelden worden in januari 2018 drie landelijke TaalHelden verkozen.

De drie winnaars 2016 waren Dicky Gingnagel uit Amsterdam, Floor van Kan-Melzer uit Middelburg en Sita Goedendorp-Sliep uit Leersum.

Top Employer

Voor de zesde keer op rij mag CSU zich ‘Top Employer Nederland’ noemen. Dit wereldwijde certificaat van het Top Employers Institute wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die de allerbeste werkomgeving creëren. CSU doet dit onder meer met 'Fris in je Werk', een programma van activiteiten om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden.

Het Top Employers Institute is een onafhankelijke certificeerder en legt elk jaar het HR-beleid van toonaangevende organisaties langs de meetlat. Dit jaar certificeerde het meer dan 1500 bedrijven in 118 landen. (Bron: HR Praktijk, 8 feb. 2019)

Top Rated Workplaces

Social Deal is de beste werkgever van Nederland 2018. Dat blijkt uit het ‘Top-Rated Workplaces’-onderzoek van Indeed. Het bedrijf analyseerde duizenden reviews die voormalige en huidige medewerkers over hun werkgever achterlaten op de individuele bedrijfspagina’s op Indeed.nl.

Na Social Deal maken CoolCat en VluchtelingenWerk Nederland de top drie compleet.

Uitzendbureau van het jaar

De verkiezing is een initiatief van Q&A Research & Consultancy en CTB Flex. Brancheverenigingen ABU en NBBU ondersteunen de verkiezing en YourGift Cards is als partner verbonden. De mediapartner is Nationale Vacaturebank en het eventbureau die deze feestelijke bekendmaking organiseert, is SwissConnection. Sinds 2006 wordt de verkiezing Uitzendbureau van het Jaar georganiseerd.

Brancheverenigingen ABU en NBBU hebben besloten de verkiezing Uitzendbureau van het Jaar een andere invulling te geven. Vanwege een langere voorbereidingstijd is besloten in 2016 geen verkiezing te organiseren.

Redactie: Wanneer de verkiezing weer van start gaat is onbekend.

Unhappy Employee Award

Naast alle goedbedoelde awards tussendoor ook eens de andere kant van de medaille. Het FNV bood begin 2016 deze felbegeerde trofee (?) namens een groep boze werknemers aan de directie van Transavia. Als tegenhanger van de 'happy employee award' die Transavia altijd zelf uitreikt.

Vitaalste Bedrijf van Nederland

Op donderdag 23 november vond de uitreiking van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017 plaats, waarbij Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon de grote winnaar was. Kijk hier de sfeerimpressie terug

Workplace Award

Deze award is een onderscheiding voor kantoorgebruikers die op een vooruitstrevende manier invulling geven aan de werkplek als drijvende kracht van organisatiedoelstellingen.

VGZ heeft de Winning Workplace Award 2017 ontvangen. De inspirerende werkomgeving van VGZ legt de nadruk op vitaliteit en de beleving van de medewerkers.


Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Personeelsreglement    Salarisadministrateur