Vaak geen afspraken over werken vanuit huis

Opinie  |  vr 27 okt 2023  |  Bron: HR-kiosk & TNO  |  Auteur: Andries Bongers  |  Trefwoorden: , ,

Een op de vijf werknemers, die thuis kan/mag werken, heeft hierover met zijn “baas” geen duidelijke afspraken gemaakt. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO.
Hoewel bijna twee op de drie werknemers nog steeds volledig op locatie werkt, is het aantal thuiswerkuren gestegen naar bijna zeven uur per week.
De meeste werkgevers staan thuiswerken toe, maar bij slechts een op de drie werknemers is dat formeel vastgelegd. Bijna de helft geeft aan dat er informeel een regeling is getroffen en bij een op de vijf ontbreken afspraken dus helemaal.

Thuiswerkovereenkomst

Ja, afspraken m.b.t. het thuiswerken gewoon vastleggen in een thuiswerkovereenkomst is dus wel degelijk belangrijk, maar wat niet is onderzocht of daarmee in verband is gebracht: hoe staat het met de persoonlijke doelstellingen? Wanneer er duidelijke persoonlijke doelstellingen (lees) zijn, dan maakt het (vaak) toch niet uit waar en wanneer de werkzaamheden worden verricht?
Wat dus vaak ontbreekt zijn kwalitatieve en vooral kwantitatieve doelstellingen, die dus duidelijk zijn overeengekomen (en niet afgedwongen).
Een thuiswerkovereenkomst bestellen?
 

Andries Bongers

Andries Bongers Meer info

Eindredacteur bij HR-kiosk.nl en Directeur van HR-kiosk BV, Directeur en consultant De Bongerd VOF, was Bestuurslid NVP, is Auteur "Fiscaal Vriendelijk Belonen", Partner van Merknemers.nu
Interesse: Beloningsmanagement, Arbeidsrecht, HR Generalist, Columnist. Visie over Personeelsbeleid  Interview dr. Miranda Langedijk op pagina 6/10