Ja,  gezondheid en geluk wensen we elkaar toe, maar ook vertrouwen is hard nodig

za 2 jan 2021  | Bron: HR-kiosk  | Auteur: Andries Bongers  | Trefwoorden: Autonomie, Nieuwjaarsbericht, Thuiswerken, Doelstellingen, Beoordelingsgesprek

HR-kiosk.nl, de digitale vraagbaak over arbeid en wetgeving, gaat haar 10e jaar in.
We mogen ons verheugen op een steeds grotere bekendheid en autoriteit op het gebied van wet- en regelgeving.
Geen jaar was zo enerverend als afgelopen jaar, waarin wij veel informatie hebben verstrekt rondom het thema arbeid.
We zijn trots op ons redactieteam, dat met hun kritische bijdragen regelmatig op een prikkelende manier aandacht vroeg in hun Opinies.
Over het twijfelachtige Pensioenakkoord, de Rekenrente, Schijnzelfstandigen (ZZP), het Thuiswerken en de missers van de overheid rondom toeslagen. En ook de gedegen uitleg over de noodhulp aan de door Corona getroffen ondernemingen, zoals TOZO, TOFA, NOW, TOGS, KKC en TVL.
En de veelheid aan richtlijnen omtrent COVID-19 en vooral de arbeidsrechtelijke kanten. Wat mag wel en wat mag nu niet?
We bedanken ook onze lezers (werkgevers, werknemers en adviseurs) die een antwoord vroegen op een persoonlijk of organisatieprobleem. Dat heeft ons vooral weer geholpen om HR-kiosk.nl steeds completer en begrijpelijker te maken.
Het heeft ons ook geïnspireerd om HR-kiosk nog meer toegankelijk te gaan maken door nieuwe toepassingen.
Het jaar 2021 wordt voor velen een uitdaging om uit het dal te klimmen en strategische doelen uit te werken. Maar nog meer een jaar van vertrouwen. Al 20 jaar geleden schreef ik over de voordelen van thuiswerken: “Ga ik aan het werk of ga ik naar het werk”. Mijn ideale omstandigheid werd al gauw bekritiseerd en na een lichte opleving werd het al gauw in menige organisatie weer afgeschaft. Wat ook werd afgeschaft is duidelijke persoonlijke doelstellingen gebaseerd op de visie en strategie van de onderneming. Organisaties van naam schaften ook maar meteen het beoordelingsgesprek af, omdat het toch weinig nut had (vonden zij).
Ik voorzie dat het thuiswerken over enige tijd ook weer wordt afgeschaft, omdat medewerkers niet te controleren zijn, toch? Of omdat managers zo graag controleren? Maar waarom zou je controleren, wanneer de persoonlijke doelstellingen duidelijk, uitdagend, maar ook acceptabel zijn vanuit een autonome beleving?

Autonomie en vertrouwen zijn de bindmiddelen voor succes

We zien dat veel organisaties binnen beperkte grenzen en soms starre wetgeving toch naar mogelijkheden zoeken naar flexibel, individueel en situationeel Personeelsbeleid, afgestemd op de behoeften van hun medewerkers. Wij zullen u behulpzaam zijn om, in de soms duistere zee van wetgeving, met  geëigende middelen het juiste doel te bereiken.
Laten we, ondanks alle nare signalen, vooral optimistisch zijn en met meer vertrouwen naar de toekomst en om ons heen kijken..
Wij wensen u allen gezondheid, gezond verstand en de inspiratie en kracht om de uitdagingen met vertrouwen in 2021 aan te gaan.
Hartelijke en hoopvolle  groeten,
Andries F. Bongers, Hoofdredacteur
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies:


Zuivere koffie


De gratis versnapering voor de thuiswerker! Enjoy life arrangementen.
Bestel direct   |   Geschenken