De Zorgplicht verplicht Pensioenfondsen en -verzekeraars de pensioengerechtigde op te sporen

do 5 okt 2017  | Bron: Montae  | Auteur: Andries Bongers  | Trefwoorden: Zorgplicht, Pensioengerechtigde leeftijd, Pensioen, Pensioenwet

Ook de redactie van HR-kiosk met de redactie van Trouw (ABP) waren van mening dat er voor het uitbetalen van pensioenen een haalplicht is en geen brengplicht. Dat is echter volledig onjuist! Excuses, dat wij deze algemene opvatting hebben bevestigd, terwijl ons vandaag (met dank aan Montae) blijkt dat zowel de Pensioenverzekeraars als de Pensioenfondsen op basis van een in de wet beschreven Zorgplicht wel degelijk de plicht hebben om het adres van een pensioengerechtigde te achterhalen. De verzekerde heeft natuurlijk ook de plicht om adreswijzigingen door te geven, maar wanneer deze dat niet doet, dan moet de Pensioenorganisatie serieuze inspanningen verrichten om het huidige adres te achterhalen.

Wanneer alleen al bij het ABP 13 miljoen euro (!) ligt te wachten op de deelnemers, hoeveel zal dan het totale bedrag zijn, dat niet wordt uitgekeerd? Onze schatting is minstens 300 miljoen euro! Laat dat nou ook nog eens 100 miljoen aan belastinggeld opleveren.
Lees meer...

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: