Gaan we vandaag of morgen staken? Of gewoon een eenvoudige oplossing zoeken voor vroegpensioen?

Opinie  |  wo 15 mei 2024  |  Bron: HR-kiosk  |  Auteur: Andries Bongers  |  Trefwoorden: , , , , , ,


Eerder met pensioen gaat gewoon veel geld kosten, dat is logisch. De vraag is alleen wie moet dat betalen?
Het is een rechtvaardige wens om werknemers met een zwaar beroep eerder met pensioen te laten gaan. Het lijkt slim bedacht om werknemers met zwaar werk bijtijds een job te geven dat minder lichamelijke inspanning vereist, maar dat is een leuk voorstel van de AWVN, maar praktisch een druppel op een gloeiende plaat.
Daarbij is het gewoon ondoenlijk om aan te geven wat zwaar werk is, maar ook is de vraag wanneer telt de periode mee, dat zwaar werk is verricht. Wanneer je vanaf je 20ste tot aan je 55ste zwaar werk hebt verricht en daarna het geluk hebt op een “kantoorbaan”, telt die 35 jaar dan wel of niet mee? Je rug is wel versleten, maar je kunt nog wel mee tot je 67ste, toch? En hoeveel kantoorbanen zijn er wel?
Zoals ik al vaker heb gezegd, eerder met pensioen gaat gewoon geld kosten. De vrees van werkgeverskant (lees AWVN) dat er weer een generieke VUT-regeling komt, waar velen van profiteren, waarvoor de regeling niet is bedoeld, is wel valide.
Maar waarom niet iedere werknemer de keus geven om vanaf 60 jaar met pensioen te gaan? Natuurlijk gaat dat geld kosten; of veel premies of kortingen op het pensioen.

Wie moet de premies betalen?

De werknemer die de wens te kennen geeft om er eerder mee op te houden of de werkgever die de werknemer zwaar werk laat verrichten?
Voor deze laatste groep geldt, dat uiteindelijk de primaire opdrachtgever de rekening moet betalen. Zware arbeid is gewoon veel te goedkoop of er wordt onvoldoende aandacht besteed aan de arbo omstandigheden.
Lees mijn eerdere column: Triest,  zwaar werk, laag loon en vroeg dood, want dat is uiteindelijk de waarheid. Hou het simpel en ga geen ingewikkelde regelingen optuigen, die niet gaan werken.

Staken? Dat is dom en kost gewoon veel geld en wederzijds vertrouwen. 


Lees meer

Andries Bongers

Andries Bongers Meer info