Wordt mijn Ziektewetuitkering ten onrechte gekort op mijn WIA-uitkering?    Kan een medewerker met een minimum contract het gemiddeld aantal gewerkte uren opeisen? 

Stichting Voortzetting Pensioenverzekering (FVP). Waar heb ik recht op?

Vraagbaak  |  19 februari 2017  |  Trefwoorden: FVP, Pensioen, WW-uitkering, Voortzetting pensioen

Het laatste jaar bereiken ons regelmatig vragen over de pensioenrechten die werknemers hebben opgebouwd tijdens hun ww-periode. Bijvoorbeeld een vraag als deze: 

Vraag

Naar mijn weten heb ik pensioen opgebouwd bij FVP.
Stichting Financiering Voortzetting Pensioenverzekering.
Dit is gestart in 2006. Nu is mijn vraag waar heb ik recht op?
Kunt u mij per omgaande een berichtje sturen of bellen voor meer gegevens die u nog mocht hebben. 

Antwoord

Zoals u wellicht weet is de FVP in 2014 opgeheven en heeft zij alle saldi overgedragen aan de betreffende pensioenfondsen. De communicatie daarover is ronduit bedroevend!
Bij de meeste pensioenfondsen weet men niet waarover het gaat en mededelingen daarover op hun site (bijvoorbeeld PFZW (PGGM)) heeft de informatie er na een korte tijd weer van hun site afgehaald.
Wat doet HR-kiosk? Wij doen zoveel mogelijk communicatie rond het onderwerp “Arbeid”, waar pensioen een onderdeel van is, maar wij zijn daar helemaal niet verantwoordelijk voor.
 
U bent neem ik aan enige tijd werkloos geweest en toen in de gelegenheid gesteld om uw pensioen voort te zetten bij “FVP”.
Dat geld is inmiddels gestort bij het pensioenfonds waar u, voordat u werkloos werd, bij was aangesloten. Vaak is dat ABP of PFZW. Maar ook PME of PMT.
U moet dus uw vraag stellen aan dat pensioenfonds. Onze ervaring is dat men (in eerste instantie) meestal niet weet waarover het gaat, maar na wat langer doorvragen gaat er een lichtje op.
 
Laat ons nog weten welk pensioenfonds het zou moeten zijn en wat het resultaat is. Veel succes!
 


Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Wordt mijn Ziektewetuitkering ten onrechte gekort op mijn WIA-uitkering?    Kan een medewerker met een minimum contract het gemiddeld aantal gewerkte uren opeisen?