Ik ben door UWV 100% niet duurzaam arbeidsongeschikt verklaard, maar ik hoor verder niets van het UWV    Is het mogelijk om overuren na mijn pensionering te laten uitbetalen? 

Bouw ik bij ouderschapsverlof vakantietoeslag op over overwerk?

Vraagbaak  |  2 augustus 2019  |  Trefwoorden: Ouderschapsverlof, Overwerk, Vakantietoeslag, Meerwerk, Wet Minimumloon en Minimumvakantiebijslag

Vraag

Ik heb een fulltime contract, maar neem 4 uur per week ouderschapsverlof op (onbetaald). Bouw ik vakantiebijslag op over overwerk? Bij een fulltimer normaal niet, maar ben ik nog fulltime in dienst?
Antwoord

Er bestaat een aanmerkelijk verschil tussen “overwerk” en “meerwerk”.
Een variant van deze vraag is vorig jaar ook al eens gesteld. Zie: https://www.hr-kiosk.nl/vraagbaak/moet-over-meerwerk-vakantietoeslag-betaald-worden
Over het ouderschapsverlof bouwt u geen vakantietoeslag op. Dat zijn dus minderuren. Wanneer u gaat overwerken is er sprake van dat u deze minderuren geheel of gedeeltelijk weer aanvult.
Onze mening is dat u dan tot maximaal 40 uren per week ook de vakantietoeslag over het “overwerk” moet ontvangen. Overwerk is naar onze mening dan meerwerk geworden, zolang het maar niet boven de 40 uren komt.
Redactie: Per 1-1-2018 is de wet WML gewijzigd en moet over "Overwerk" vanaf dat vakantiejaar ook vakantietoeslag betaald worden.
 
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Ik ben door UWV 100% niet duurzaam arbeidsongeschikt verklaard, maar ik hoor verder niets van het UWV    Is het mogelijk om overuren na mijn pensionering te laten uitbetalen?