Heeft het inkomen van een thuiswonend kind invloed op IOW uitkering?    Mijn nieuwe werkgever belast de vergoeding van mijn studiekosten 

Mogen mijn reguliere werkuren naar beneden aangepast worden?

Vraagbaak  |  23 februari 2018  |  Trefwoorden: Werktijd, Ontslagvergunning, Transitievergoeding

Vraag

Ik werk al 11 jaar bij het zelfde bedrijf met een 16/32 uren contract. Ik werk gemiddeld 28 uur of zelfs meer (ook al 11 jaar) nu willen ze me (na een meningsverschil) maar 16 uur laten werken, kan ik mijn gemiddelde uren opeisen?

Antwoord

Het betekent dat het aantal werkuren volgens de arbeidsovereenkomst tussen de 16 en 32 uren per week kan liggen. Nu je al jaren gemiddeld 28 uren per week werkt, is er een rechtsvermoeden, dat de AO minstens 28 uren bedraagt.
De werkgever kan nu niet maar zo de werktijd terugbrengen naar 16 uren per week. Dat kan alleen met een ontslagvergunning UWV.
Mocht de werkgever deze ontslagvergunning worden verleend, dan heeft u recht op een WW-uitkering voor dat deel dat u minder gaat werken. Daarbij dient de werkgever een evenredige transitievergoeding te betalen of een vaststellingsovereenkomst met een redelijke beëindigingsvergoeding.
 
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies:



 Heeft het inkomen van een thuiswonend kind invloed op IOW uitkering?    Mijn nieuwe werkgever belast de vergoeding van mijn studiekosten