Work Ability Index    Zorgplicht 


Zitten

Datum laatste wijziging: 18 maart 2019  |  Trefwoorden: Zitten, Bewegen

Inhoud

  1. Zitten is het nieuwe roken
  2. Helft stilzittende werknemers gaat sporten als baas betaalt
  3. Voordelen afwisselend zitten en staan tijdens het werk

Zitten is het nieuwe roken

Na studenten zijn werknemers de mensen die het meest zitten: gemiddeld negen uur per dag (en mensen met een kantoorbaan vaak nog langer). Slecht nieuws, dus dat zitgedrag, dat volgens hoogleraar sportgeneeskunde Frank Backx nog veel schadelijker blijkt dan al werd gedacht.

De hoogleraar van het UMC Utrecht werkte mee aan het opstellen van nieuwe beweegrichtlijnen (zie kader). Door veel te zitten verhogen we de kans op hart- en vaatziekten, dementie en bepaalde vormen van kanker als borstkanker en dikkedarmkanker. Daarnaast maakt het andere ziektebeelden, zoals rugproblemen en de gevolgen van hartinfarcten en hersenbloedingen, erger. Er is zelfs een naam voor: het inactiviteitssyndroom. (Bron: AboutHRM, 1 feb. 2018)

Helft stilzittende werknemers gaat sporten als baas betaalt

Hoewel onderzoek uitwijst dat sporten en bewegen een positieve impact heeft op de productiviteit en gezondheid van werknemers, investeert nog niet iedere werkgever in vitaliteitprogrammaís. 

Werkgevers vinden de financiŽle investering in sport nog niet vanzelfsprekend. Vaak zien ze niet direct de return on investment. Maar die is er wel degelijk. Buiten het feit dat een bedrijf aantrekkelijker wordt voor nieuw talent en de fysieke en mentale gezondheid van werknemers verbetert, zijn er ook economische voordelen: uit onderzoek blijkt dat regelmatig sporten het verzuim met 4,1 dag per werknemer per jaar terugdringt. (Bron: About HRM, 1 mei 2018)

Redactie HR-kiosk

Voor de meeste werkgevers is - in het kader van de werkkostenregeling - het betalen van een sport als bedrijfsfitness voor hen extra duur. Maximaal 1,2% van het totale fiscale loon, ook wel de 'vrije ruimte' of werkkostenforfait genoemd, mogen werkgevers besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor hun werknemers.

Over het bedrag dat binnen de vrije ruimte valt, wordt dus geen loonbelasting betaald. Over het bedrag boven de vrije ruimte - 1,2% boven het totale fiscale loon - betaalt de werkgever loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.* Dat betekent dat in tal van gevallen de kosten van validiteitsprogramma's bijna twee zo groot zijn als de werkelijke kosten. Een identiek fiscaal verhaal geldt het ter beschikking stellen van een fiets die privť en voor woon-werkverkeer wordt gebruikt.

Kan je van Kabinet Rutte 3 (en kabinetten daarvoor) zeggen dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleert? Misschien in convenanten en circulaire economie en verder neen. 


* Het gemiddelde inkomen in Nederland is rond de Ä 30.000. Gemiddeld is de WKR per werknemer dus maar Ä 360,00 per jaar. Daar kun je een uitbundig personeelsfeest voor geven en dan is de vrije ruimte op!

Voordelen afwisselend zitten en staan tijdens het werk

Uit onderzoek blijkt dat je brein ineens 2,5 keer zoveel nieuwe ideeŽn creŽert wanneer je gaat staan vanuit een zittende positie. Wanneer creativiteit vereist is in je werk is het dus handig om zitten en staan af te wisselen. Ook bij een brainstormsessie is het belangrijk om zitten en staan af te wisselen. Dit stimuleert namelijk niet alleen creativiteit, wanneer je staat ben je ook eerder geneigd om ideeŽn met elkaar te delen.

Werknemers met lichamelijke ongemakken, zoals rugpijn, hebben tevens profijt van de zit-sta-bureauís. De onderzoekers ontdekten dat hun klachten hierdoor significant afnamen. Op de gemoedstoestand van medewerkers hadden de zit-sta-bureauís geen negatief effect. En ook dat je af zou vallen van het effectief gebruiken van een zit-sta-bureau, is een mythe. (Datum: 15 mrt. 2019)

Gerelateerd nieuws en/of opinies:


 Work Ability Index    Zorgplicht