Na mijn 65ste ben ik in dienst bij een BV, maar krijg geen loondoorbetaling bij ziekte    Mag de inleg voor de levensloop afgetrokken worden van het SV-loon? 

Teveel belasting betaald. Eventueel middelen.

Vraagbaak  |  2 januari 2016  |  Trefwoorden: Nulurencontract, Belasting, Belastingdienst

Vraag

In december 2014 ben ik aangenomen met een 0 uren contract met uitbetaling in de maand na de gewerkte maand (december gewerkt en in januari betaald). Deze uitbetaling is hierdoor niet in de jaaropgaaf meegenomen van 2014. Nu is mijn contract halverwege 2015 overgegaan naar een vast contract  (in juli werken is ook in juli uitbetaald krijgen) . Door deze situatie krijg ik nu een jaaropgave 2015 met daarin 13 maanden loon. Hierdoor loop ik 300 euro belastinggeld mist. Mijn werkgever zegt hier niks in te kunnen betekenen, wat zijn mijn rechten?
 

Antwoord

Het is gebruikelijk om bij een NUL-uren contract de gewerkte uren in de maand daarop uit te betalen, omdat eerst aan het einde van de maand het aantal uren bekend is.
Dus wordt het werken in de december maand eerst in januari uitbetaald. Dat zal ook in de CAO en de interne regeling staan. Eventueel had uw werkgever in december een voorschot of een voorlopige betaling kunnen doen. Maar in feite kan uw werkgever hier niets aan veranderen.
Ik kan niet beoordelen waarom u nu € 300,00 aan “belastinggeld” mist.  Mogelijk kunt u “middeling” aanvragen van 3 jaren inkomen bij de Belastingdienst, indien de verschillen van inkomen in die 3 jaren aanmerkelijk zijn. Het gaat dan om het middelen van inkomen over de jaren 2013, 2014 en 2015. Pleeg hierover overleg met uw belastingadviseur of de Belastingdienst.
 
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Na mijn 65ste ben ik in dienst bij een BV, maar krijg geen loondoorbetaling bij ziekte    Mag de inleg voor de levensloop afgetrokken worden van het SV-loon?