Is er een subsidieregeling voor statushouders (asiel) die aan het werk gaan?    Mag het UWV de betaling van achterstallig verlof en vakantietoeslag korten op mijn WW? 

Ik heb in 2017 3 werkgevers gehad en krijg nu navordering Inkomstenbelasting (IB)

Vraagbaak  |  20 september 2018  |  Trefwoorden: Navordering, Inkomstenbelasting, Belastingdienst, Loonheffingskorting, IB-aanslag

Vraag  

Ik heb belastingaangifte gedaan over 2017 en krijg nu een flinke aanslag IB .
Ik heb in 2017 3 verschillende werkgevers gehad, niet overlappend. Waar het nu op lijkt is dat er bij alle werkgevers te weinig belasting is ingehouden.
Ik weet niet hoe dit kan en wist hier ook niets vanaf, maar zit nu wel met de navordering van de Belastingdienst.
Er stond bij alle werkgevers "loonheffingskorting" aan, maar dat zou naar mijn idee moeten kunnen, aangezien ik geen twee werkgevers op hetzelfde moment heb gehad.
Ook ben ik door de meerdere werkgevers in verschillende belastingschijven terecht gekomen, maar het verschil hiervan is niet groot genoeg om de IB aanslag te verklaren.
Wat ik mij nu afvraag is of het komt dat ik te weinig betaald heb en of het eventueel te verhalen valt bij de werkgever of de Belastingdienst.
Het betreft een jaarinkomen van € 36.000 en een aanslag van € 3.500.

Antwoord

Waardoor de verschillen zijn ontstaan kan ik niet aantonen. Of werkgevers een fout hebben gemaakt of diegene die de aangifte heeft gedaan of de Belastingdienst zelf, kan ik niet zien.
Wel kunnen er aanmerkelijke verschillen in het loon hebben gezeten en mogelijk is een verkeerde tabel toegepast. Ik neem aan dat u geen lease auto had of een ingewikkelde aangifte met (voor) aftrek van hypotheekrente.
 
Een willekeurig voorbeeld:
Periode Bruto loon Loonbelasting
1 € 60.000 € 20.279
2 € 10.000 €      870
3 €   5.000 €          9
Totaal belasting € 21.149
Tesamen € 75.000 € 28.193
Navordering €   7.044

 
Dan uw andere vraag: Wanneer de werkgevers geen fouten hebben gemaakt, dan kunt u hen niet aansprakelijk stellen. Uiteindelijk heeft u (als de Belasting geen fouten heeft gemaakt) te weinig Belasting betaald. U kunt de Belastingdienst vragen om een betaling in termijnen, dat meestal goed wordt gevonden.
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Is er een subsidieregeling voor statushouders (asiel) die aan het werk gaan?    Mag het UWV de betaling van achterstallig verlof en vakantietoeslag korten op mijn WW?