Buitenlandse voetballers betalen maar 30% belasting in Nederland? Echt nie!

zo 23 jul 2023  |  Bron: Telegraaf / HR-kiosk  |  Auteur: Andries Bongers  |  Trefwoorden: , , , , , , ,

Calvin Bassey wil misschien toch bij Ajax blijven. De Telegraaf weet ook een belangrijke reden: "Vanwege de dertigprocentregel, waardoor buitenlanders in Nederland maar dertig procent belasting betalen, kunnen de Londenaren hem niet hetzelfde riante salaris bieden als Ajax, waar de verdediger het goed naar zijn zin zegt te hebben."
Deze opmerking is niet helemaal of helemaal niet juist. Voor buitenlandse werknemers mag onder bepaalde voorwaarden 30% van het loon onbelast worden verstrekt.  Dus over die resterende 70% wordt maximaal belasting geheven.
Er is nog wel een ander voordeel dat voetballers meer pensioen mogen sparen vanwege de korte duur dat zij dit inkomen hebben.
Een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen is ook dat deze werknemer in Nederland schaars is. Dat zal meestal wel te bewijzen zijn, maar in het geval van Bassey valt dat achteraf wel te bezien.
Per 1-1-2024 wordt het belastingvrije deel ook nog eens beperkt tot 30% van het inkomen tot de WNT-norm (Wet Normering Topinkomens), ook wel de Balkenendenorm genoemd. En dat is nog "maar" € 66.900,00 (30% van € 223.000).

Overigens: weet u dat 50% van de Nederlanders over hun inkomen helemaal geen loonbelasting betaalt?


Lees meer