Mag mijn werkgever onbelast een maal per 5 jaar € 1850 vergoeden voor thuiswerkplek?    Loondoorbetaling bij ziekte ook over o.a. bereikbaarheidsdiensten en overwerk 

Mijn aflopend contract is niet verlengd vanwege coronavirus, blijft dan 30%-regeling bestaan

Vraagbaak  |  8 juli 2020  |  Trefwoorden: 30%-regeling, Deskundigheidvereiste, Specifiek deskundig, Schaarste

Vraag

Ik ben een buitenlandse tandarts waarvoor de 30% regeling is toegekend. Vanwege het Coronavirus is mijn aflopend contract 3 maanden geleden niet verlengd.
Blijft deze 30% regeling nog geldig, wanneer ik een dezer dagen weer aan het werk ga?

Antwoord

In de 30% regeling zijn o.a. de volgende regelingen opgenomen: Zie ook  
  • Bepaalde deskundigheid
  • De regeling geldt voor maximaal 8 jaren (mogelijk inmiddels 5 jaren)
  • Dienstverband mag niet langer dan 3 maanden zijn onderbroken
U en uw werkgever hebben indertijd al een 30%-regeling toegekend gekregen. Ik neem aan dat de 8 jaren nog niet verstreken zijn. Vanwege het coronavirus is het (tijdelijk) dienstverband geëindigd.
De Belastingdienst moet uiteindelijk toestemming geven voor een 30% regeling, maar omdat u deze al had en de 3 maanden mogelijk nog niet verstreken zijn, is de regeling nog steeds geldig.
Mocht de regeling toch langer dan 3 maanden zijn onderbroken, dan is de langere onderbreking door het Coronavirus een gerechtvaardigde reden, dat de 3 maanden net overschreden zijn en niet dat getwijfeld hoeft te worden aan de vereiste schaarse deskundigheid op de Nederlandse markt.
Deze 3 maanden is namelijk een fictieve periode, die onder normale omstandigheden zou gelden, maar zeker niet gezien de coronaperiode.
Onze stellige overtuiging is dat uw regeling nog steeds geldig is naar de bedoeling van de wet.
Indien uw werkgever daaraan twijfelt, dient deze overleg te plegen met de Belastingdienst.
Ik wens u veel succes en plezier met uw nieuwe baan.
 
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Mag mijn werkgever onbelast een maal per 5 jaar € 1850 vergoeden voor thuiswerkplek?    Loondoorbetaling bij ziekte ook over o.a. bereikbaarheidsdiensten en overwerk