Mag de werkgever een verkeersboete (te laat) verrekenen?    Moet er over de extra uren boven mijn basiscontract ook ploegentoeslag worden betaald? 

Op het inkomen van mijn verloofde is de 30%-regeling van toepassing.We gaan binnenkort trouwen. Verandert er dan iets aan de regeling?

Vraagbaak  |  19 april 2019  |  Trefwoorden: 30%-regeling, Buitenlandse werknemers, Extraterritoriale kosten

Vraag

Mijn verloofde komt uit Canada en ontvangt op dit moment de 30% regeling. Binnenkort trouwen wij en ik vroeg mij af of er dan iets veranderd in die regeling. Hij heeft op dit moment een 5 jarig Visum, en dat zullen wij niet veranderen tot dat deze verloopt.

Antwoord

Alle voorwaarden voor de “30% regeling” kunt u vinden onder de bewuste rubriek
Of de buitenlandse werknemer gehuwd is of niet heeft geen invloed op deze regeling.Meestal duurt een regeling 8 jaar (was 10 jaar) en gaat mogelijk naar 5 jaar.
Op uw verloofde blijft dus in principe (tenzij de werkzaamheden wijzigen) gewoon de maximale duur van de regeling van toepassing.
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Mag de werkgever een verkeersboete (te laat) verrekenen?    Moet er over de extra uren boven mijn basiscontract ook ploegentoeslag worden betaald?