Ben Nederlander en werk voor Engels bedrijf in Nederland. Heeft de Brexit gevolgen voor mijn arbeidscontract?    Mag de werkgever een verkeersboete (te laat) verrekenen? 

Op het inkomen van mijn verloofde is de 30%-regeling van toepassing.We gaan binnenkort trouwen. Verandert er dan iets aan de regeling?

Vraagbaak  |  19 april 2019  |  Trefwoorden: 30%-regeling, Buitenlandse werknemers, Extraterritoriale kosten

Vraag

Mijn verloofde komt uit Canada en ontvangt op dit moment de 30% regeling. Binnenkort trouwen wij en ik vroeg mij af of er dan iets veranderd in die regeling. Hij heeft op dit moment een 5 jarig Visum, en dat zullen wij niet veranderen tot dat deze verloopt.

Antwoord

Alle voorwaarden voor de “30% regeling” kunt u vinden onder de bewuste rubriek
Of de buitenlandse werknemer gehuwd is of niet heeft geen invloed op deze regeling.Meestal duurt een regeling 8 jaar (was 10 jaar) en gaat mogelijk naar 5 jaar.
Op uw verloofde blijft dus in principe (tenzij de werkzaamheden wijzigen) gewoon de maximale duur van de regeling van toepassing.
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Ben Nederlander en werk voor Engels bedrijf in Nederland. Heeft de Brexit gevolgen voor mijn arbeidscontract?    Mag de werkgever een verkeersboete (te laat) verrekenen?