Moeten we bij een ZZP-er rekening houden met de keten?    Wanneer mogen wij de ouderenvrijstelling nog toepassen? 

Ketenbepaling bij een detacheringsbureau

Vraagbaak  |  25 oktober 2015  |  Trefwoorden: Ketenbepaling, Uitzendbureau, Detachering, Opdrachtgever, Keten

Als je drie aansluitende arbeidscontracten (de 1e was vanaf mei 2014, de 2e vanaf okt 2014, 3e vanaf 1 jan 2015 tot 1 april 2015) hebt gehad van een detacheringsbureau bij een opdrachtgever, moet die opdrachtgever je dan in vaste dienst nemen als hij je nog wil laten werken?

Antwoord:
De ketenbepaling mag per 1 juli 2015 alleen verruimd worden voor uitzendovereenkomsten of voor functies waarbij de intrinsieke aard van de bedrijfsvoering meer tijdelijke contracten rechtvaardigt. (speciale uitzondering). Wij nemen aan dat u nog steeds via het uitzendbureau bij deze werkgever werkt. Het uitzendbureau kan de overeenkomst verlengen, zonder dat er een overeenkomst voor onbepaalde tijd ontstaat. Wanneer u echter bij de "opdrachtgever" in dienst treedt, en het dienstverband niet minstens 6 maanden is onderbroken, tellen de voorgaande periodes (via het uitzendbureau) mee voor het bepalen van de keten. M.a.w.: u bent dan vanaf dag 1 meteen in vaste dienst. De werkgever kan u niet meer voor een periode van bijvoorbeeld 6 maanden in dienst nemen.

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Moeten we bij een ZZP-er rekening houden met de keten?    Wanneer mogen wij de ouderenvrijstelling nog toepassen?