Weg met ons sociale stelsel; het is veel te lastig!

Opinie |  do 11 aug 2016  | Auteur: Andries Bongers  | Trefwoorden: DBA, VAR-verklaring, Modelovereenkomst, Verzekeringsplicht, Eigenrisicodrager


Er wordt nog maar weinig gebruikgemaakt van de modelovereenkomsten van de Wet DBA. Van degenen die de stap wél gezet hebben, vindt het merendeel het er niet makkelijker op geworden. Dat concludeert MKB Belangen na onderzoek.
De modelovereenkomsten zijn niet op elke situatie van toepassing, ze zijn lastig in te vullen, er staan fouten in, en als er getoetst moet worden door de Belastingdienst duurt het te lang voordat er een advies komt (en stagneert het opdrachtentraject).
Tot zover een bericht in “Over Salaris” 


Sociaal stelsel gewoon opheffen!

De redactie van HR-kiosk heeft al veel commentaar geleverd op de Wet DBA, die van geen kanten deugt. Zie de column “De nieuwe kleren van de keizer”. Wanneer er echt getoetst gaat worden kan 60% de toets niet doorstaan. Dat de zogenaamde nieuwe wet tot een grote chaos zal leiden, is al meerdere keren door HR-kiosk voorspeld.
Dan toch maar iedere werknemer, die dat wil, “eigen risico drager” maken? Als we dan toch het sociale stelsel onderuit willen halen, is dat een mooi begin!

 

Andries Bongers

Andries Bongers Meer info

Hoofdredacteur bij HR-kiosk.nl en Directeur van HR-kiosk BV, Directeur en consultant De Bongerd VOF, was Bestuurslid NVP, is Auteur "Fiscaal Vriendelijk Belonen"
Interesse: Beloningsmanagement, Arbeidsrecht, HR Generalist, Columnist.Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: