SER: Verlof moet op de schop

vr 12 jan 2024  |  Bron: HR-kiosk & De Telegraaf  |  Auteur: Andries Bongers  |  Trefwoorden: , , , , , ,

Het moet voor werknemers en werkgevers makkelijker worden om verlof op te nemen. Ook moet er meer ruimte komen voor nieuwe regelingen, zoals rouwverlof en noodgevallen thuis. Daarvoor pleit de Sociaal-Economische Raad, die vindt dat het huidige verlofstelsel te ingewikkeld is geworden en dat de Overheid financieel meer moet bijdragen aan de verlofregelingen. Er worden allerlei voorstellen gedaan, die de regelingen toegankelijker moeten maken en de drempel om verlof op te nemen moet verlagen. Maar: Daarbij wordt er niet getornd aan de bestaande verlofrechten, het biedt juist eerder ruimte voor nieuwe verlofsoorten, aldus de SER.
Redactie: Wanneer ook nog eens verlof al dan niet gesubsidieerd moet worden door de Overheid (of UWV) moet de werkgever of de werknemer dat dan gaan declareren en dat noemen we vereenvoudigen?

Lees mijn voorstel: schrap al het bijzondere verlof en geef de medewerker op jaarbasis de waarde van 8 tot 10 verlofdagen in het loon of een budget. Wellicht is dat echt eenvoudiger.
Lees meer