Medewerkers nemen minder vakantiedagen op in zomerperiode

ma 4 okt 2021  |  Bron: Dyflexis Merknemers  |  Auteur: Andries Bongers  |  Trefwoorden: , , ,

Het percentage opgenomen vakantiedagen in de zomerperiode (week 26 t/m week 35) daalt de afgelopen twee jaar aanzienlijk. Ten opzichte van 2020 is dit aantal met 13% gedaald en ten opzichte van 2019 zelfs met 20%. Deze cijfers hebben betrekking op de branches zorg en welzijn, recreatie, retail en e-commerce, productie en warehousing en de horeca. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 3000 organisaties, uitgevoerd door Dyflexis, ontwikkelaar van soft- en hardware voor workforce management. 
Opvallend is dat de daling van het aantal opgenomen vakantiedagen geen betrekking heeft op de voorjaarsvakantie. In de voorjaarsvakantie is het gemiddelde percentage opgenomen vakantiedagen grotendeels gelijk gebleven.
Redactie: wij lezen niet een mogelijke oorzaak. Zou Corona (vakantie buitenland beperkt en het slechte weer in Nederland) een oorzaak kunnen zijn. Veel bedrijven kampen met een stuwmeer aan verlof, dat weer een negatieve invloed heeft op het resultaat van de organisatie. Oplossing? Merknemers.nu