Opgelicht door werkgever, heffingen ingehouden, maar geen geld afgedragen

Opinie |  vr 1 feb 2019  | Bron: EenVandaag  | Auteur: Andries Bongers  | Trefwoorden: Loonheffingen, Belastingdienst, Inhoudingsplicht, Werken elders

Nederlandse matrozen van een rederij uit Luxemburg moeten tienduizenden euro’s betalen aan de Belastingdienst, omdat de werkgever de ingehouden heffingen niet heeft afgedragen.
In 2010 veranderen de regels voor deze zogenoemde 'Rijnvarenden'. Vanaf dat moment is de werkgever verplicht om sociale premies en loonbelasting af te dragen in het land waar de meeste werkzaamheden plaatsvinden. In het geval van de Nederlandse matrozen op de Rijnvaart is dat Nederland. Maar hun baas blijkt hen niet te hebben aangemeld bij de Belastingdienst en UWV. Wel worden loonbelasting en premies (heffingen) ingehouden op hun loonstrook, maar wordt er geen geld afgedragen.
Lees meer...

Andries Bongers

Andries Bongers Meer info

Hoofdredacteur bij HR-kiosk.nl en Directeur van HR-kiosk BV, Directeur en consultant De Bongerd VOF, was Bestuurslid NVP, is Auteur "Fiscaal Vriendelijk Belonen"
Interesse: Beloningsmanagement, Arbeidsrecht, HR Generalist, Columnist. Visie over PersoneelsbeleidGerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: