Derde van organisaties biedt geen groene arbeidsvoorwaarden aan

do 20 apr 2023  |  Bron: Visma & Raet  |  Auteur: Angeline Brok  |  Trefwoorden: , , ,

Uit onderzoek van HR-dienstverlener Visma | Raet blijkt dat 35% van de organisaties momenteel geen groene arbeidsvoorwaarden aanbiedt en ook geen plannen heeft om deze in te voeren. Groene arbeidsvoorwaarden omvatten onder andere een klimaatbudget, mobiliteitsbudget en fietsplan.
 
Hoewel 53% van de werknemers van mening is dat werkgevers deze arbeidsvoorwaarden als onderdeel van hun zorgplicht moeten aanbieden, denkt 38% van de leidinggevenden en HR-professionals dat hun medewerkers hier geen behoefte aan hebben. Slechts 19% van de werknemers heeft aangegeven geen behoefte te hebben aan groene arbeidsvoorwaarden.
 
Werkgevers bieden vooral een fietsplan (46%) en een hogere thuiswerkvergoeding (18%) aan om het woon-werkverkeer te beperken, terwijl werknemers het liefst een klimaatbudget voor het verduurzamen van hun eigen woning (20%) of een fietsplan (20%) zouden willen.
 
De implementatie van "groene arbeidsvoorwaarden" heeft zowel arbeidsrechtelijke als fiscale consequenties en ook de ondernemingsraad heeft hierin zeggenschap. Als u wilt weten hoe u deze sprong voorwaarts kunt managen en communiceren, kunnen wij u mogelijk helpen. Bezoek ons op www.merknemers.nu voor meer informatie.