Ik heb nu een MUP-contract. Wanneer ik mij ziek meld, hoe lang moet de werkgever mijn loon doorbetalen?    Mogen wij een onbelaste woon-werk vergoeding uitbetalen voor een lease-auto? 

Mogen wij ook een onbelaste woon-werkvergoeding betalen bij een leaseauto?

Vraagbaak  |  4 april 2017  |  Trefwoorden: Lease-auto, Woon-werk, Onbelaste vergoeding, Eigen bijdrage, Bijtelling auto

Mijn vraag aan de redactie:

Wij stellen een leaseauto ter beschikking van onze werknemers. Alle kosten zijn voor de werkgever. Alleen de werknemers betalen wel zelf de benzinekosten. Mogen wij onze werknemers ook nog een onbelaste vergoeding van € 0.19 per km voor woon werk en zakelijk verkeer uitbetalen?

Antwoord

Neen dat mag niet. Wel kunt u de kosten die medewerkers maken, voor o.a. benzine/brandstof, aftrekken van de bijtelling, die u voor de auto op de salarisspecificatie moet doen.
U moet de benzinekosten (ook voor privé ritten en ritten buitenland) zien als een eigen bijdrage en deze kunnen weer van de bijtelling worden afgetrokken.
 
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Ik heb nu een MUP-contract. Wanneer ik mij ziek meld, hoe lang moet de werkgever mijn loon doorbetalen?    Mogen wij een onbelaste woon-werk vergoeding uitbetalen voor een lease-auto?