Kan een medewerker met een minimum contract het gemiddeld aantal gewerkte uren opeisen?    Wanneer een medewerker met een contract voor onbepaalde tijd een nieuwe functie krijgt, kan er dan opnieuw een proeftijd worden bedongen? 

Mogen wij een onbelaste woon-werk vergoeding uitbetalen voor een lease-auto?

Vraagbaak  |  4 april 2017  |  Trefwoorden: Eigen bijdrage, Lease-auto, Woon-werk, Bijtelling

Vraag

Wij stellen een leaseauto ter beschikking van onze werknemers. Alle kosten zijn voor ons (de werkgever). Alleen de werknemers betalen wel zelf de benzinekosten. Mogen wij onze werknemers ook nog een onbelaste vergoeding van € 0.19 per km voor woon-werk en zakelijk verkeer uitbetalen?
 

Antwoord

Neen dat mag niet. Wel kunt u de kosten die medewerkers maken, voor o.a. benzine/brandstof, aftrekken van de bijtelling, die u voor de auto op de salarisspecificatie moet doen.
U moet de benzinekosten (ook voor privé ritten en ritten buitenland) zien als een eigen bijdrage en deze kunnen weer van de bijtelling worden afgetrokken.

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Kan een medewerker met een minimum contract het gemiddeld aantal gewerkte uren opeisen?    Wanneer een medewerker met een contract voor onbepaalde tijd een nieuwe functie krijgt, kan er dan opnieuw een proeftijd worden bedongen?