Mogen wij een onbelaste woon-werk vergoeding uitbetalen voor een lease-auto?    Is het concurrentiebeding geldig wanneer mijn collegae (maatschap) het voorstel doen om het contract te beëindigen ? 

Kan mijn werkgever mij extra verlofdagen toekennen voor sociaal maatschappelijk werk?

Vraagbaak  |  3 april 2017  |  Trefwoorden: Buitengewoon verlof, Personeelsgids, Personeelsreglement, Verlofreglement, Sociaal Maatschappelijk

Vraag

Ik vroeg mij af of mijn werkgever mij vakantiedagen extra kan doneren? Ik heb een stichting waarvoor ik 2x per jaar naar het buitenland moet. Het zal dan heel fijn zijn als dit kon, in plaats van geld doneren.

Antwoord

De oplossing kan veel eenvoudiger en praktisch worden toegepast. De werkgever mag natuurlijk aan de Stichting een bedrag doneren, maar veel eenvoudiger is om u extra verlof te geven.
Bijzonder verlof vanwege een sociaal maatschappelijke taak. De vraag is natuurlijk, hoeveel dagen u nodig hebt en of alle dagen kosteloos zijn.
Het zou ook kunnen zijn, dat u een deel van de verlofdagen inhaalt op andere momenten. Bijvoorbeeld een aantal weken een uurtje meer werken.
Maar het korte antwoord is: JA uw werkgever kan u extra vrije dagen toekennen (Buitengewoon verlof).
Wel is het zaak om een dergelijke actie in een Personeelsreglement (Verlofreglement) op te nemen.
 
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Mogen wij een onbelaste woon-werk vergoeding uitbetalen voor een lease-auto?    Is het concurrentiebeding geldig wanneer mijn collegae (maatschap) het voorstel doen om het contract te beëindigen ?