Moet een AOW gerechtigde ook het Minimum loon worden betaald?    Kan een medewerker ontslagen worden vanwege overtreding maatregelen Coronavirus? 

Hoe is de dagloonvaststelling in de IVA na een WW-uitkering

Vraagbaak  |  24 december 2020  |  Trefwoorden: WW-uitkering, Dagloonbesluit, Dagloon, Maximumdagloon, Referteperiode, IVA-dagloon

Vraag

Ik vind nergens hoe de IVA-uitkering wordt berekend na 2 jaar ziekte vanuit de WW? Mijn jaarloon het jaar voor ik ziek werd, was mijn eerste WW-jaar.: 70% van het maximale dagloon. Betekent dit dan ook dat een eventuele IVA-uitkering 75% van 70% van het maximale dagloon zou gaan bedragen?

Antwoord

Wanneer een werknemer vanuit de WW in een IVA-uitkering komt, wordt voor de vaststelling van het dagloon de uitkering in de referteperiode herleid naar een 100% bedrag. Dus bij een WW-uitkering van 70% wordt het uitkeringsbedrag voor de vaststelling van het IVA-dagloon vermenigvuldigd met 100/70 (art.16 lid 2 Dagloonbesluit). Uiteraard blijft ook het maximumdagloon van toepassing v.w.b. de uitkering.

 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Moet een AOW gerechtigde ook het Minimum loon worden betaald?    Kan een medewerker ontslagen worden vanwege overtreding maatregelen Coronavirus?