L’histoire se répète, mais celui qui ne connaît pas l'histoire, est condamné à la revivre.

Opinie  |  di 11 apr 2023  |  Bron: HR-kiosk  |  Auteur: Andries Bongers  |  Trefwoorden: , , ,

L’histoire se répète, mais celui qui ne connaît pas l'histoire, est condamné à la revivre.
De geschiedenis herhaalt zich, maar degenen die de geschiedenis niet kennen, zijn veroordeeld om haar opnieuw te beleven.

Anders gezegd: telkenmale laten onnozelen zich verleiden tot zogenaamd nieuwe ideeen, zonder te beseffen dat we het in het verleden allang hebben meegemaakt. En toen al werd bewezen, dat het nutteloos was.
Zo ook de gedachte van veel Tweede Kamerleden, dat ZZP’ers zich verplicht moeten verzekeren, omdat de risico’s (die zij N.B. zelf zijn aangegaan) niet te dragen zijn. In plaats van verzekeren zouden de “schijnzelfstandigen”, die geen risico willen aangaan, weer gewoon als werknemer moeten gaan werken.
Maar nog sterker: wanneer gaat de Belastingdienst de wet op de verzekeringsplicht eens handhaven of zo u wilt de onnodige nieuwe DBA-wet uitvoeren?

Andries Bongers

Andries Bongers Meer info

Eindredacteur bij HR-kiosk.nl en Directeur van HR-kiosk BV, Directeur en consultant De Bongerd VOF, was Bestuurslid NVP, is Auteur "Fiscaal Vriendelijk Belonen", Partner van Merknemers.nu
Interesse: Beloningsmanagement, Arbeidsrecht, HR Generalist, Columnist. Visie over Personeelsbeleid  Interview dr. Miranda Langedijk op pagina 6/10