Gezonder kunnen we het niet maken, wel duurder

wo 15 mei 2019  |  Bron: Rob Baan  |  Auteur: Andries Bongers  |  Trefwoorden: , , , , ,

Ons bedrijfsrestaurant was niet heel anders dan dat van andere. Mijn werknemers kwamen er na hard werken zitten, kregen van ons een bak soep en koffie of thee, aten hun meegebrachte boterhammen en dronken liters suikerdrankjes. Toen wij een nieuwe kantine gingen inrichten vroegen we wat ze zelf wilden. Wat bleek?
Redactie: deze verstandige werkgever hield geen rekening met de Rijkstollenaars, die over alles wat een voordeel lijkt een heffing opleggen. Voor een gratis lunch (gezond of niet) moet een bijtelling op het loon worden toegepast van  3,35. Je mag het ook onbelast in de WKR-regeling opnemen, maar als je al gewend bent om jaarlijks een leuk personeelsfeest te geven en een kerstpakket, zit je al gauw boven de norm van 1,2% van het loon, Dus 80% boete!
 
Lees meer