Is uw pensioenbeheerder een zakkenvuller?

Opinie |  za 19 dec 2015  | Auteur: Pieter Marres  | Trefwoorden: Pensioen, Pensioengrondslag, Pensioenverzekering

Te veel betalen aan pensioenpremie 

Bedrijven hebben vaak het idee dat ze te veel betalen aan pensioenpremies. Of dit klopt, hangt af van de kosten in de pensioenregeling. Deze kosten zijn vaak niet direct zichtbaar maar verdwijnen linea recta in de zakken van verzekeraars en vermogensbeheerders. Een aanmerkelijk deel van de premie wordt dus vaak niet besteed aan pensioen,  als u geluk heeft gaat “slechts” 10% van de inleg op aan kosten maar het kan ook 25% of meer zijn.
 
Het gevolg hiervan is dat uw medewerkers uiteindelijk een lager pensioen krijgen dan ze misschien hadden verwacht.
Hoe legt u dat uit aan uw medewerkers? Een kleine verhoging van het rendement blijkt al grote gevolgen te hebben voor de hoogte van het pensioen.

Rendementscan: minimaliseren van verborgen kosten

Het identificeren en minimaliseren van de verborgen kosten is daarom lonend.
Zoals u ziet in het voorbeeld van de Rendementscan levert een netto rendement van 3% ruim 50% meer pensioen op dan een netto rendement van 1%.
 
Om uw pensioenregeling écht te ontcijferen, is een blik op de toekomst noodzakelijk. Zo voorkomt u claims en lastige vragen. De “Rendementscan” van OXYLO geeft u een helder inzicht in de (verborgen) kosten en rendementen in uw regeling.
 
Wilt u weten hoe het gesteld met de kosten en rendementen van uw pensioenregeling? Laat dan de Rendementscan door Oxylo uitvoeren.
 
Neem contact met ons op info@oxylo.com of bel 033-4451841.
 

Pieter Marres

Pieter Marres Meer info

Pieter Marres (1967) was directeur en oprichter van OXYLO Actuarieel Advies. Pieter hielp als pensioenspecialist bedrijven om hun pensioenregeling begrijpelijk en betaalbaar te houden.
Interesse: Pensioenen en levensverzekeringenGerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: