Mijn ex gaat 6 maanden in detentie wat gebeurt er met het kindgebondenbudget?    Wat is het recht op ouderschapsverlof bij een tweeling? 

Moet een werknemer op detatcheringsbasis gelijk beloond worden als een vaste medewerker?

Vraagbaak  |  10 september 2018  |  Trefwoorden: Gelijke beloning, CAO, Detachering, EU-detacheringsregeling

Vraag

Is de werkgever verplicht om iemand op detacheringsbasis gelijk te belonen als de vaste medewerker. Het gaat hier om precies dezelfde functie met dezelfde werkzaamheden.
De detacheerder zit op schaal 6 en de vaste medewerker op schaal 8.

Kan en mag de gemeente 2 detacheerders met eenzelfde functie en taken verschillend belonen?
Het gaat hierom personen die resp. in mei 2018 (op schaal 6) en sept. 2018 (op schaal 8) in dienst is/wordt aangenomen.

Antwoord

Het is niet zo makkelijk om hier een concreet antwoord op te geven, omdat het afhangt van de CAO die van toepassing is. Ik kan me overigens niet voorstellen dat in uw voorbeeld er 2 verschillende CAO’s zijn. Wel dat een uitzendkracht langer in dienst is als de andere. Zie: https://www.hr-kiosk.nl/hoofdstuk/arbeidsrecht/uitzendarbeid/rechtspositie#3
Het is vreemd, maar helaas waar, dat rechtsongelijkheid met het wetsartikel wordt bestreden, maar dat op basis van een CAO hier toch toestemming voor kan worden gegeven. Anderzijds lijkt mij een verschil van exact dezelfde situaties niet te verklaren.
 
Dus eerst maar een antwoord op de situatie zoals in deze rubriek wordt beschreven.

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Mijn ex gaat 6 maanden in detentie wat gebeurt er met het kindgebondenbudget?    Wat is het recht op ouderschapsverlof bij een tweeling?