Kan een parkeerplek in een gehuurde parkeergarage als werkplek worden gezien    Komt onze sollicitant uit Australië in aanmerking voor de 30% regeling 

Mijn prepensioen wordt afgetrokken van mijn WW-uitkering. Is dat juist?

Vraagbaak  |  8 augustus 2017  |  Trefwoorden: Prepensioen, WW-uitkering

Vraag

Ik ben enige tijd geleden met prepensioen gegaan. Omdat dat pensioen te laag is voor ons bestaan heb ik een nieuwe baan gezocht en gevonden. Helaas ben ik daaruit ontslagen en heb ik bij het UWV een WW-uitkering aangevraagd. Deze uitkering wordt mij nu geweigerd. Is dat correct?

Antwoord

Naar onze mening is de beslissing van het UWV niet juist. In uw situatie is er sprake van een uitzondering. Wij verwijzen u naar de tekst op onze site .
De laatste alinea is op uw situatie van toepassing. Wij raden u aan om bij het UWV bezwaar te maken tegen hun beslissing en om een onderbouwing te vragen waarom u uitkering wordt geweigerd.
Een pensioenuitkering die al wordt ontvangen voorafgaand aan de laatste dienstbetrekking van waaruit de medewerker werkloos is geworden. Ook in deze situatie zal de pensioenuitkering niet worden gekort.”
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Kan een parkeerplek in een gehuurde parkeergarage als werkplek worden gezien    Komt onze sollicitant uit Australië in aanmerking voor de 30% regeling