NVP Workshop Belastingplan 2010/2011 en werkkostenregeling

ma 30 aug 2010  |  Bron: NVP  |  Trefwoorden: , , , ,

Op Prinsjesdag 2009 zijn tal van voorstellen tot wetswijzigingen gedaan die per 2011 of later moeten ingaan. Al deze voorstellen zullen van grote invloed zijn op de arbeidsvoorwaarden. Hoe worden deze vertaald t.o.v. de huidige regelingen? En wat betekent dit in de praktijk voor ons P&O’ers?

Datum: 28 september 2010
Locatie: AFAS in Leusden
Aanvang: 13.30 uur
Spreker: Andries Bongers
Inschrijven.

Download presentatie.

Waar gaan we het o.a. over hebben:
 De systematiek van vrije vergoedingen en verstrekkingen in de loonsfeer wordt sterk vereenvoudigd. De nieuwe term voor deze vergoedingssystematiek is “werkkostenregeling” en krijgt een sterk forfaitair karakter.
 Welke invloed zal dit hebben op bijvoorbeeld het cafetariasysteem en uw fietsenplan?
 Een aantal wijzigingen gaat eerst op 1-1-2011 in, maar u dient zich nu al voor te bereiden of gaat u ervoor kiezen om voor uw organisatie de werkkostenregeling uit te stellen?
 De salarisspecificatie gaat drastisch veranderen. Een aantal inhoudingen verdwijnt, hoe speelt u daarop in. Wat houdt het nieuwe loonbegrip in en welke invloed heeft dat op de salarisspecificatie en de inhouding en afdracht van heffingen?
 De WGA-premie wordt in een aantal gevallen verdubbeld. Hoe gaat u dat verhalen. U mag 50% van de premie verhalen op het netto loon, maar zijn er ook andere mogelijkheden? En blijft u dat risico verzekeren bij het UWV?
 Hoe wordt het privé gebruik van de auto geadministreerd en bijgeteld. En welke kilometers zijn nu zakelijk en welke privé? En als er een bijtelling gedaan moet worden voor de leaseauto, welk tarief is dat dan?
 Mogen reiskosten, studiekosten nog steeds op de oude manier worden vergoed? En de fiets voor zakelijke gebruik, valt die onder de 1,4% algemeen forfait?
 Bestaat de kantonrechtersformule nog wel? De eenduidigheid is ver te zoeken. Wat mogen we verwachten?
 Profiteert u ook van alle fiscale voordelen? Welke onbelaste vergoedingen zijn nog steeds toegestaan? Reiskosten, verhuiskosten,telefoonkosten, telewerkplek, maar ook sectorpremies afdrachtsvermindering, premiesubsidies?
 En de verplichtingen van de nieuwe Pensioenwet, voldoet u hier al aan? Heeft u geen woekerpolis? Weet u dat wel zeker?
 En . . . natuurlijk wordt het programma aan de actualiteit aangepast


Hier kunt u zich inschrijven.

Voor NVP leden

Lees meer