Woekerpensioen of wonderpensioen?

za 15 mei 2010

Workshop Woekerpensioen of wonderpensioen?

Verkeert u ook in onzekerheid of uw organisatie wel een goede pensioenregeling heeft afgesloten. U twijfelt. Misschien wel terecht, want inmiddels blijkt dat er naast de Woekerpolis, ook een Woekerpensioenpolis bestaat. Daarom nodigen wij u graag uit voor het bijwonen van een workshop “woekerpensioen of wonderpensioen”, die gehouden zal worden in het prachtige Da Vinci Theater van AFAS in Leusden op 7 juni a.s. Voor een dergelijk onderwerp verwachten wij veel belangstelling. Het gaat immers over een belangrijk deel van de arbeidsvoorwaarden, die u aan uw medewerkers heeft toegezegd.

Woekerpolis
De naam “Woekerpolisaffaire” is in 2006 geïntroduceerd door het Trosprogramma Radar. De woekerpolisaffaire kwam aan het licht door een (te laat) onderzoek van de Autoriteit Financiële Markt (AFM), waarin werd geconstateerd, dat er veel mis is met de beleggingsverzekeringen. Deze verzekeringen bleken complex, maar vooral relatief duur te zijn. De verzekeraars hebben hier bewust onvoldoende duidelijkheid gegeven.

Financieel deskundigen verwachten echter, dat de woekerpolisaffaire in het niet valt bij de woekerpensioenpolis, als duidelijk wordt dat ook hier de inleg is “verdampt”.

Wat is uw verantwoordelijkheid hier in? Laat u voorlichten over alle consequenties. Geef je nu op.
http://www.nvp-plaza.nl/site/nl/actueel.phtml?p=agenda-item&index=1078

Tot 7 juni,

Hartelijke groeten,
Andries F. Bongers
Bestuurslid NVP, sectie AVO
Lees meer