FNV moet maatwerk-voornemen ook in praktijk brengen

do 17 sep 2020  | Bron: AWVN  | Auteur: Fred Barkhuis  | Trefwoorden: Loonsverhoging, FNV, 2020, CAO-lonen

'Vakbond FNV moet zijn voornemen om maatwerk te leveren in het cao-overleg nu ook in de praktijk brengen door te kijken hoe een bedrijf of bedrijfstak er voor staat. In veel te veel cao’s wordt nog geschermd met de oude centrale loonwens van 5 procent. Dat kun je geen maatwerk noemen.' Dat stelt AWVN in een reactie op 14 september 2020 gepubliceerde arbeidsvoorwaardennota van vakbond FNV.

Volgens AWVN moet het in het cao-overleg van de komende tijd vooral gaan over de vraag hoe arbeidsvoorwaarden kunnen bijdragen aan het aanpassingsvermogen van ondernemingen. De coronacrisis heeft aangetoond hoe belangrijk aanpassingsvermogen is voor de overlevingskansen van bedrijven. Door aanpassingsvermogen en overlevingskansen van bedrijven centraal te stellen, wordt ook de baanzekerheid van werknemers vergroot, aldus AWVN

De cao-onderhandelingen lijken eindelijk op gang te komen. Op dit ogenblik heeft een recordaantal van 267 cao’s zijn einddatum bereikt zonder dat er een nieuwe cao is afgesloten. Dat heeft te maken met het vrijwel stilvallen van het arbeidsvoorwaardenoverleg na het uitbreken van de coronacrisis. Voor dit najaar staan bij veel bedrijven en bedrijfstakorganisaties weer onderhandelingen ingepland. Lees meer in het cao-maandbericht van de FNV.
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: