Wanneer mag de werkgever een bril onbelast vergoeden?    Wordt mijn vervroegd ouderdomspensioen gekort op de toeslag op mijn IVA-uitkering? 

Mag ik mijn Tijdelijk Ouderdomspensioen uitstellen nu ik een WW-uitkering heb?

Vraagbaak  |  23 maart 2018  |  Trefwoorden: TOP, WW-uitkering, Uitstel

Vraag

Ik heb een TOP (Tijdelijk Ouderdoms Pensioen) op rente en kapitaalbasis opgebouwd bij mijn ex-werkgever. Nu ben ik werkloos en moet dit geld nu al gaan genieten. Ik wil dit pensioen echter levenslang laten uitkeren om het pensioengat van 5 jaar wat te verkleinen. Is dit mogelijk vanuit de wet gezien, ik snap dat gezien de WW dit inderdaad direct moet worden uitgekeerd.

Antwoord

Het is mij niet helemaal duidelijk wat u zelf zou willen. Wilt u het bedrag wel of niet uitgekeerd hebben? Ik neem aan dat u bedoelt dat de Verzekeringsmaatschappij nog niet tot uitkering overgaat, maar eerst op de AOW-leeftijd.
U bent verzekerd bij een Verzekeringsmij.  Bent u verplicht om het pensioen nu al te laten ingaan en kunt u het niet uitstellen?
Het pensioen wordt namelijk in principe gekort op uw WW-uitkering, maar er zijn uitzonderingen: Zie
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Wanneer mag de werkgever een bril onbelast vergoeden?    Wordt mijn vervroegd ouderdomspensioen gekort op de toeslag op mijn IVA-uitkering?