Minister Dekker houdt vast aan nieuwe faillissementswet

vr 15 mei 2020  | Bron: NOS  | Auteur: Fred Barkhuis  | Trefwoorden: Faillissement, Dekker, Tweede Kamer, 2020, Wetsvoorstel

De Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) is bedoeld om faillissementen zoveel mogelijk te voorkomen door het voor schuldeisers aantrekkelijk te maken akkoord te gaan met reorganisatie van een bedrijf dat in zwaar weer is. Nu is het zo dat elke individuele schuldeiser herstructurering kan tegenhouden. In de nieuwe wet is dat minder makkelijk.

Op 13 mei 2020 bracht de Europese Commissie haar standpunt over deze kwestie naar buiten. De Europese Commissie vindt dat consumenten het recht hebben om te kiezen tussen een voucher of een terugbetaling. Minister Van Nieuwenhuizen (Luchtvaart) gaat daarin mee, maar doet vanwege ‘de uitzonderlijke situatie die is ontstaan’ wel een beroep op de passagiers om de vouchers die luchtvaartmaatschappijen aanbieden alsnog te accepteren. Maar alleen als dat financieel ‘niet bezwaarlijk’ is, voegt ze eraan toe. Wanneer luchtvaartmaatschappijen terugbetaling moeten aanbieden, is nog niet bekend. (Bron: AV Accountancy van morgen, 14 mei 2020)
Lees meer...

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: