Ik ontvang een transitievergoeding heeft dat invloed op mijn toeslagen    Mag de werkgever de kosten van parkeren van auto van de zaak onbelast vergoeden? 

Thuiswerken: mag mijn werkgever de kosten voor koffie en thee vergoeden?

Vraagbaak  |  7 mei 2020  |  Trefwoorden: Onbelaste verstrekking, Thuiswerkplek, Thuiswerkovereenkomst, Vrije verstrekking

Vraag

Sinds enkele maanden werk ik thuis als gevolg van Corona. Mag mijn werkgever de kosten voor koffie en thee vergoeden?

Antwoord

Ja. Dit kan wanneer de werkgever deze als kleine versnaperingen beschikbaar stelt. Dit deed de werkgever ook namelijk op het werk, nemen wij aan. Deze versnapering vallen onder de zogenaamde  nihilwaardering.
Het is ook redelijk dat de werkgever dit doet. Volgens het Nibud kost een gemiddelde dag thuiswerken de werknemer zo'n twee euro. Bij een vijfdaagse werkweek is dat meer dan veertig euro per maand.

Voorwaarde voor gratis koffie is dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt. Deze afspraken moeten zijn vastgelegd in een thuiswerkovereenkomst. In deze overeenkomst is het verstandig om nog veel meer afspraken en regels vast te leggen.


Meer over thuiswerkovereenkomst

 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Ik ontvang een transitievergoeding heeft dat invloed op mijn toeslagen    Mag de werkgever de kosten van parkeren van auto van de zaak onbelast vergoeden? 


Zuivere koffie


De gratis versnapering voor de thuiswerker! Enjoy life arrangementen.
Bestel direct   |   Geschenken