Voor mijn werk moet ik telefonisch bereikbaar zijn. Welke vergoeding kan ik krijgen?    Studiekosten terugbetalen bij ontslag? 

Kan ik een tijdelijke werknemer inhuren en uitbetalen met een cadeaubon?

Vraagbaak  |  31 januari 2017  |  Trefwoorden: Tijdelijk dienstverband, Cadeaubon, Vrijwilliger, Vrijwilligersvergoeding, Arbowet

Vraag 

 Kan ik een tijdelijke werknemer inhuren en uitbetalen met een cadeaubon? 

Antwoord

In uw vraag zitten twee aspecten opgesloten.
Een betaling uit het WKR budget (vrije ruimte van 1,2% van de loonsom) is niet werknemer gebonden. Wanneer u geen loon uitbetaald, is de tijdelijke kracht ook geen werknemer
Dit laatste betekent, dat er ook geen werknemersverzekering van toepassing is. Op de tijdelijke kracht is wel de Arbo wetgeving van toepassing.
M.i. dient u minstens het minimum loon uit te betalen, eventueel aangevuld met een cadeaubon.
 
Nog beter (maar ik ken de omstandigheden niet)  is om de tijdelijke kracht als vrijwilliger aan te merken. Voor het vrijwilligerswerk kan belastingvrij een zogenaamde vrijwilligersvergoeding worden uitbetaald.. Deze vergoeding mag maximaal €150,- per maand bedragen en mag per jaar niet hoger zijn dan €1500,- in totaal. Daarnaast mag de vrijwilliger natuurlijk niet in dienst zijn bij de organisatie.
 
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Voor mijn werk moet ik telefonisch bereikbaar zijn. Welke vergoeding kan ik krijgen?    Studiekosten terugbetalen bij ontslag?