Is een mobiele fitnessbus op het terrein van de werkgever onbelast?

Vraagbaak  |  do 23 jan 2020  |  Trefwoorden: , , , , , , ,

Vraag

Ik verzorg bedrijfsfitness met mijn fitnesstruck op de bedrijfslocatie .
Ik wil nu een  artikel maken dat bedrijfsfitness op de locatie van de werkgever onbelast is, als de werkgever een abonnement afsluit met ons en dat wij dan 1 uur training geven voor de werknemers. 
Ik kom er zelf niet echt uit en hopelijk willen jullie tijd vrijmaken om dit kort uit te leggen

Antwoord

Voor 2014 was het belangrijk of de fittness tijdens en of aansluitend aan het werk geschiedde.
In 2015 was dat geen criteria meer, maar was fitness buiten de werkkring ineens belastbaar, want die verstrekking was nu opgenomen in de 1,5% WKR. Inmiddels 1,2%.
Maar fitness op het werk was nog wel onbelast. Nu weet ik dat bij AFAS indertijd een grote zeer professionele fitnessruimte was “in huis”. Maar de meeste werkgevers kunnen dat natuurlijk niet betalen.
Het deed mij in mijn boek “Fiscaal Vriendelijk Belonen 2015” de cynische opmerking dat fitness dan op het terrein van de werkgever als een soort SRV-wagen wel onbelastbaar zou zijn. Dus een mobiele fitness wagen. M.a.w. JA, fitness in een mobiele bus bij de werkgever op het terrein mag dus (naar mijn stellige overtuiging) onbelast worden aangeboden of eventueel als het de werkgever niets mag kosten verruild worden met bruto loon (cafetariasysteem). 
N.B. Het moet wel op het terrein van de werkgever zijn, dus op de parkeerplaats waar de werkgever ook de Arbo-verantwoordelijkheid heeft.
Meer weten