Werkloosheid   

Holocratie

Datum laatste wijziging: 4 december 2017  |  Trefwoorden: Zelfsturing, Autonomie

Holacratie, geen managers, geen bureaucratie en geen directe orders. De macht in organisaties moet worden teruggeven aan de medewerkers. ‘Gooi de bestaande regels uit het raam.’ Een interessante benadering die past in de ruimte die intrapreneurs zoeken om ideeen te kunnen realiseren.

Holocratisch vs Sociocratisch. Beide systemen hebben geen management en beide systemen gaan dus uit van zelfmanagement. Toch is er een heel groot verschil tussen een Sociocratie en een Holocratie. Samengevat: In een sociocratie is het doel om consensus of tenminste consent te krijgen. Dus iedereen moet het er mee eens zijn of er tenminste mee instemmen. Bij een Holocratie is dit niet het geval, daar hebben verschillende individuen verschillende rechten en beslissingsbevoegdheden. Dit maakt hen echter geen manager of baas, maar enkel ‘verantwoordelijk op gebied X’.

De basis is een stelsel van regels die richting geven. Regels die op het overleg en de besluitvorming van toepassing zijn. Met die regels moet je denken aan agile/scrum bij de uitvoering van projecten.

Meer informatie is onder meer te vinden op Wikipedia en HNWB.

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies:


 Werkloosheid