Doelgericht met John de Wolf

vr 15 apr 2016  | Bron: De Telegraaf  | Auteur: Andries Bongers  | Trefwoorden: Arbeidsmarkt, Seniorendagen, Arbeidsplaats, Ouderen

Doelgericht met John de Wolf

De Telegraaf maakt melding van het nieuwste wapen in de strijd tegen werkloosheid van 50-plussers. John de Wolf (oud voetballer van Feyenoord) is door minister Asscher benoemd als boegbeeld om de positie van ouderen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Actie numero 46  die Asscher en Klijnsma de laatste tijd hebben gelanceerd en net als de vorigen geen enkel resultaat zal hebben.
De Telegraaf heeft het ook nog over terechte vooroordelen dat 50-plussers te duur zouden zijn en noemt ook nog de regelingen als seniorendagen, waarbij De Telegraaf ten onrechte  het vooroordeel nog eens bevestigt en vergeet dat 50-plussers best voor minder loon aan het werk willen en de seniorendagen zo goed als afgeschaft zijn en al helemaal voor nieuwe medewerkers.
Asscher moet eens met wat nieuws komen. Al vele malen heb ik betoogd en aangetoond, dat het met de economie relatief best goed gaat, maar dat het nauwelijks of geen extra arbeidsplaatsen oplevert. En vooral de invloed van de factoren “instroom” van arbeidskrachten uit het buitenland en “uitstroom” van arbeid naar het buitenland wordt vergeten.
Wanneer we niet rigoureus de structuur van de totale arbeidsmarkt gaan veranderen, zullen we het zeker met de lapmiddelen van Asscher niet gaan redden.
Ik blijf nog steeds bij mijn voorstel om het aantal werkuren met 10% te verlagen en het loon evenredig ook met 10%. Vervolgens de heffingen (waarvan het grootste deel in bodemloze putten en diepe zakken verdwijnt) ook met 10% te verlagen. Uiteraard meeruren dan 36 of overwerk (nog steeds) in het hoogste tarief (52%) belasten.

 
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: