Bezuinigingen    Organisatie 


Diversen

Datum laatste wijziging: 5 oktober 2020  |  Trefwoorden: UWV, Diversen

Inhoud

 1. Topsporters goud waard voor werkgevers
 2. LinkedIn-groep voor werkgevers
 3. Is deze sollicitatie grappig of schrijnend?
 4. UWV, CAO 2019 - 2020
 5. UWV heeft chat voor doven en slechthorenden
 6. Beveiligd mailen met UWV via ZIVVER

Topsporters goud waard voor werkgevers

Voor ex-topsporters is de overstap naar de arbeidsmarkt vaak moeilijk. Om hen daarbij te helpen is er het Servicepunt Topsporters, een initiatief van UWV en partners in de sport.

Topsporters hebben vaak van jongs af aan alles opzij gezet voor hun sport. Daardoor hebben ze soms geen of niet de juiste diploma's. En konden ze geen werkervaring opdoen. Toch kunnen ex-topsporters goud waard zijn voor een werkgever. Zij beschikken namelijk over unieke kwaliteiten, zoals een enorm doorzettingsvermogen, discipline en ambitie.

Nederland kent 5000 (top)sporters. De meesten hiervan zijn profvoetballer (1500). Gevolgd door ongeveer 800 sporters met een A-status van het NOC*NSF inclusief 130 sporters met een handicap. Het afgelopen jaar kreeg het Servicepunt Topsporters ruim 300 aanmeldingen. Een kleine 200 sporters vond in 2013 met hulp een baan.

LinkedIn-groep voor werkgevers

UWV heeft een LinkedIn-groep voor werkgevers. Hier kunt u kennis en ervaringen uitwisselen met andere werkgevers. En praten met medewerkers van UWV. Bijna 4.200 werkgevers zijn inmiddels lid.

In de LinkedIn-groep van UWV komt belangrijke informatie voor werkgevers aan bod, bijvoorbeeld over sociale zekerheid en werknemersverzekeringen. Ook kunt u er discussiëren en informatie uitwisselen met andere werkgevers van grote en kleine bedrijven. Zo breidt u uw netwerk uit en doet u inspiratie op. Daarnaast kunt u vragen stellen aan UWV.

Is deze sollicitatie grappig of schrijnend?

Ik stuur u deze mail, omdat ik moet solliciteren van het UWV. Ik neem aan dat dit voldoende is en dat ik niet langs moet komen. (Bron: MT, 27 nov. 2017)

UWV, CAO 2019 - 2020

Het gaat om een tweejarige CAO (van 1 januari 2019 tot 1 januari 2021) voor de ongeveer 19.000 werknemers bij het UWV. Afspraken zijn:
 • Loonsverhoging in totaal 6%, verdeeld in twee stappen: 3% per 1 januari 2019 en 3% per 1 januari 2020.
 • Individueel maatwerk gaat aan de slag. Werknemers kunnen kiezen voor scholing, een ander zoekt meer balans tussen werk en privé en weer een ander wil op een gezonde manier zijn pensioen halen.
 • De voorziening 'vitaliteitspact' is gericht op twee groepen werknemers:
  • Werknemers vanaf 62 jaar: zij kunnen ervoor kiezen om minder te gaan werken (80%), met behoud van 90% salaris en 100% pensioen.
  • Werknemers (ongeacht leeftijd) die overbelast dreigen te raken, bijvoorbeeld vanwege een moeilijke privésituatie of mantelzorgtaken: zij kunnen, naast de al bestaande regelingen, voor een periode van maximaal 6 maanden gebruik maken van de 80/90/100-regeling.
 • Er komen tijdens de looptijd van deze CAO minimaal 500 vaste banen voor jongeren waardoor de flexibele schil kleiner wordt
 • Een bedrag van € 15.000 komt ter beschikking van CNV Internationaal, wat een ondersteuning is van het vakbondswerk in het buitenland.
(Bron: CNV, 13 mrt. 2019)

UWV heeft chat voor doven en slechthorenden

Bent u doof of slechthorend en heeft u een vraag aan UWV? Het antwoord op de meeste vragen vindt u op de website van UWV. Lukt het u niet om het antwoord op uw vraag te vinden? Stel dan uw vraag via:
 • Mijn Berichten op Mijn UWV. Dit is een beveiligde omgeving waarin u berichten naar ons kunt sturen en vragen of mededelingen van ons kunt ontvangen. Medewerkers van UWV beantwoorden vragen binnen 1 werkdag;
 • Gebruik de chat voor doven en slechthorenden. U heeft dan direct contact met een van onze medewerkers. Deze chat is op werkdagen beschikbaar van 8.00 tot 17.00 uur. Deze dienst is alleen bedoeld voor doven en slechthorenden.

Beveiligd mailen met UWV via ZIVVER

Vanaf eind september 2020 verstuurt UWV e-mails die beveiligd zijn met ZIVVER, een e-mailbeveiligingsprogramma. ZIVVER zorgt ervoor dat wij snel, digitaal en veilig vertrouwelijke informatie met u kunnen uitwisselen. Alleen u kunt de inhoud van deze e-mails lezen. Met ZIVVER zijn e-mails beveiligd tegen ‘lekken’ en hackers.

Een ZIVVER-bericht is na verzending 8 weken leesbaar. Daarna wordt de inhoud automatisch verwijderd. De inhoud en bijlagen kunt u via ‘downloaden’ opslaan in een eigen archief.

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Bezuinigingen    Organisatie