Waar kan ik mijn pensioenrechten achterhalen?    Wanneer moet de Transitievergoeding worden uitbetaald? 

Parkeerkosten Schiphol

Vraagbaak  |  3 februari 2016  |  Trefwoorden: Parkeergeld, Reiskosten

Vraag

In een van de artikelen op uw website gaat het over "Parkeren". Hierin staat: "Als u dus met uw werknemer al een vergoeding van € 0,19 per kilometer hebt afgesproken en u ook de parkeerkosten bij Schiphol vergoedt, zijn die parkeerkosten loon van de werknemer."
Als de werkgever geen 0,19ct/km vergoedt maar alleen de parkeerkosten op Schiphol, betreft dit toch geen loon? Er is namelijk een duidelijk verband tussen parkeren op Schiphol en de zakelijke vlucht. Er is een factuur van Schipholparking die duidelijk matcht met de vertrek- en aankomst van de zakelijke vlucht.

Antwoord

Ja, in de rubriek die u aanhaalt in HR-Kiosk (https://www.hr-kiosk.nl/hoofdstuk/beloningscomponenten/parkeergelegenheid)   staat duidelijk vermeld, dat wanneer de werkgever reeds €  0,19 vergoedt per gereden km. dan zijn de parkeerkosten voor uw eigen rekening.
Wanneer u geen 19 cent per km ontvangt, omdat u mogelijk een “auto van de zaak” heeft, dan mogen de parkeerkosten wel vergoed worden.
Wanneer u helemaal geen reiskosten ontvangt en met uw eigen auto naar Schiphol gaat, dan mogen de parkeerkosten wel worden vergoed.
In principe gaat het er om, dat volgens de fiscus (en de wetgeving) in de €  0,19 reeds de kosten van parkeren zit verwerkt. In geval van parkeren op Schiphol is dit buiten alle realiteit, maar WIJ hebben de wet niet uitgevonden J. Wij leggen deze slechts uit (al kost het soms moeite v.w.b. de logica)
 
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Waar kan ik mijn pensioenrechten achterhalen?    Wanneer moet de Transitievergoeding worden uitbetaald?