Ga ik naar het werk of ga ik aan het werk?

Opinie |  di 30 okt 2018  | Auteur: Andries Bongers  | Trefwoorden: Rekeningrijden, Telewerk, Thuiswerken, Online, Milieubeleid, File

Ruim 12 jaar geleden schreef ik, als reactie op de toenemende files de column met deze kop.
Vandaag (30-10-2018) de langste files ooit, komen allerlei deskundigen in beeld, waarvan de een roept dat “rekeningrijden” de oplossing is, terwijl we al lang rekeningrijden hebben ingevoerd door allerlei belastingtrucs en vooral het kwartje van wijlen Wim Kok. Maar ook meer asfalt is nog steeds populair.

Rekeningrijden is jaren geleden al ingevoerd

Ik kan het bijna niet geloven, dat visionairs met deze klassieke oplossingen komen, die gewoon geen hout snijden. Dat Nederland aardig vol begint te worden is ook een gevolg van onze welvaart met een grote aantrekkingskracht voor emigranten. Maar die zie je nauwelijks op de weg. Althans nog niet.
Het overgrote deel van de forenzen zijn “hoofdarbeiders”, waarvan het niet noodzakelijk is, dat zij naar een centrale werkplek komen. Ze kunnen net zo goed het overgrote deel van de week thuiswerken of op een werkplek dicht in de buurt van hun woonplaats. Enige jaren geleden kwam het thuiswerken op gang, maar om redenen van minder belang, zag je de laatste tijd het animo teruglopen.
Vergaderen blijkt zelfs veel efficiënter te zijn met bijvoorbeeld een video verbinding. Maar ook de regeringsleiders en lagere goden geven het slechte voorbeeld, wanneer zij per vliegtuig de hele wereld afreizen om nutteloze vergaderingen bij te wonen over o.a. milieubeleid en de opwarming van de aarde.  Nog niet van Online vergaderen en een Skype verbinding gehoord?
Al weer 12 jaar geleden gaf ik een aantal adviezen om telewerken, thuiswerken, lokaal werken tot een succes te maken.  Zijn we eindelijk zover? Of blijven we van de winter in de files steken?

De column van 12 jaar geleden nog eens lezen
 
 

 

Andries Bongers

Andries Bongers Meer info

Hoofdredacteur bij HR-kiosk.nl en Directeur van HR-kiosk BV, Directeur en consultant De Bongerd VOF, was Bestuurslid NVP, is Auteur "Fiscaal Vriendelijk Belonen"
Interesse: Beloningsmanagement, Arbeidsrecht, HR Generalist, Columnist. Visie over PersoneelsbeleidGerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies:


Zuivere koffie


De gratis versnapering voor de thuiswerker! Enjoy life arrangementen.
Bestel direct   |   Kerstpakketten