Aftrap landelijk initiatief ‘Aandacht voor elkaar’

wo 7 okt 2020  | Bron: Rijksoverheid  | Auteur: Fred Barkhuis  | Trefwoorden: Steun, Rutte, De Jonge, 2020, Coronacrisis

Vandaag (6 oktober) start het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’ met een aftrap in ’s-Hertogenbosch. Hier gaan minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in een kleine setting in gesprek met Brabanders die op verschillende manieren geraakt zijn door het coronavirus. Met ‘Aandacht voor elkaar’ wil de overheid steun geven aan alle initiatieven rond corona die in het land zijn ontstaan.

Met het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’ wil de overheid steun geven aan de vele initiatieven die rond corona zijn ontstaan. Om deze beweging te stimuleren is een website gelanceerd, www.aandachtvoorelkaar.nl, waarop initiatieven – van klein tot groot – worden verzameld. Gemeenten, (maatschappelijke) organisaties, bedrijven en individuen zijn opgeroepen om hun initiatieven via deze website aan te melden. Ook kunnen mensen via deze website hun persoonlijke verhaal delen. Zodat er aandacht is voor elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. De vele mooie initiatieven en acties kunnen daarbij een inspiratie zijn om elkaar verder te helpen om door deze moeilijke periode heen te komen. (Bron: Rijksoverheid, 5 nov. 2020)

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: